Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Milanović u paralelnom svijetu

Statistika pokazuje 52 posto nezaposlene radno aktivne populacije do 25. ili 29. godine u Hrvatskoj. Premijerove tvrdnje kako je ta brojka neobična, iznijeli su brojni mediji, a reagirala je Mladež Hrvatske demokratske zajednice.

Statistika pokazuje 52 posto nezaposlene radno aktivne populacije do 25. ili 29. godine u Hrvatskoj. Premijerove tvrdnje kako je ta brojka neobična, iznijeli su brojni mediji, a reagirala je Mladež Hrvatske demokratske zajednice.

Premijer Zoran Milanović izrazio je sumnju da je statistički podatak o 52 posto nezaposlenih mladih u Hrvatskoj točan. Stopa u Hrvatskoj je, tvrdi, veća od europskog prosjeka, ali tolika nije, pisali su mediji.

Da podsjetimo, premijer je nakon konferencije o nezaposlenosti mladih u Parizu poručio, “Te statistike su varljive i nisu baš najtočnije. Morat ćemo točno vidjeti što u Hrvatskoj znači statistika od 52 posto nezaposlenih radno aktivne populacije do 25. ili 29. godine. Ta je brojka, najblaže rečeno, neobična”, poručio je Milanović nakon konferencije o nezaposlenosti mladih u Parizu.

Na tu premijerovu izjavu reagirala je Mladež Hrvatske demokratske zajednice. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

”Mladež Hrvatske demokratske zajednice zgranuta je premijerovim elementarnim nepoznavanjem stanja na tržištu rada u Republici Hrvatskoj.

Izjavom iz Pariza, Zoran Milanović nas je podsjetio na svoje diplomatske i političke (ne)sposobnosti. Negiranjem statističkih podataka Eurostata o 52% mladih nezaposlenih Hrvatica i Hrvata, premijer nam je jasno dao do znanja u kojem smjeru ide njegova politička karijera, budući da mu je ona diplomatska, po vlastitom priznanju, već prije 20 godina propala. Podsjećamo, u službenoj evidenciji Zavoda za zapošljavanje registrirano je 344.444 nezaposlene osobe, što je za 6,4 posto ili 20.661 osobu više nego krajem rujna prošle godine.

Bježeći od činjenice da se zajedno sa Španjolskom i Grčkom nalazimo na samom vrhu po stopi nezaposlenosti mladih ljudi, Milanović nas je podsjetio da živi u paralelnom svijetu lišenom teške hrvatske svakodnevice. Jedino što može Hrvatsku pokrenuti jest neopoziva kolektivna ostavka vlade koja će joj u svakom slučaju biti uručena od hrvatskog naroda na sljedećim parlamentarnim izborima, ma kad oni bili”.

Napisao

Pročitajte još:

Poduzeća

Kraska je u Infobip stigao u trenutku kada tvrtka bilježi znatan rast.

Komunikacija

Svatko tko se bavi prodajom ili uslugama zna da komunikacija u njoj igra važnu ulogu u upravljanju prodajom. 

Ljudski resursi

Fleksibilnost je predivna riječ koja opisuje upravo ono što je ključ uspjeha i za poslodavce i za posloprimce.

Edukacija

Posjetitelji ovogodišnjeg Greencajta imat će priliku čuti razmišljanja vodećih europskih autoriteta koji će kroz različite ekspertize pokušati dati odgovor na pitanje kako stvoriti okruženje...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.