Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Milanović u paralelnom svijetu

Statistika pokazuje 52 posto nezaposlene radno aktivne populacije do 25. ili 29. godine u Hrvatskoj. Premijerove tvrdnje kako je ta brojka neobična, iznijeli su brojni mediji, a reagirala je Mladež Hrvatske demokratske zajednice.

Statistika pokazuje 52 posto nezaposlene radno aktivne populacije do 25. ili 29. godine u Hrvatskoj. Premijerove tvrdnje kako je ta brojka neobična, iznijeli su brojni mediji, a reagirala je Mladež Hrvatske demokratske zajednice.

Premijer Zoran Milanović izrazio je sumnju da je statistički podatak o 52 posto nezaposlenih mladih u Hrvatskoj točan. Stopa u Hrvatskoj je, tvrdi, veća od europskog prosjeka, ali tolika nije, pisali su mediji.

Da podsjetimo, premijer je nakon konferencije o nezaposlenosti mladih u Parizu poručio, “Te statistike su varljive i nisu baš najtočnije. Morat ćemo točno vidjeti što u Hrvatskoj znači statistika od 52 posto nezaposlenih radno aktivne populacije do 25. ili 29. godine. Ta je brojka, najblaže rečeno, neobična”, poručio je Milanović nakon konferencije o nezaposlenosti mladih u Parizu.

Na tu premijerovu izjavu reagirala je Mladež Hrvatske demokratske zajednice. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

”Mladež Hrvatske demokratske zajednice zgranuta je premijerovim elementarnim nepoznavanjem stanja na tržištu rada u Republici Hrvatskoj.

Izjavom iz Pariza, Zoran Milanović nas je podsjetio na svoje diplomatske i političke (ne)sposobnosti. Negiranjem statističkih podataka Eurostata o 52% mladih nezaposlenih Hrvatica i Hrvata, premijer nam je jasno dao do znanja u kojem smjeru ide njegova politička karijera, budući da mu je ona diplomatska, po vlastitom priznanju, već prije 20 godina propala. Podsjećamo, u službenoj evidenciji Zavoda za zapošljavanje registrirano je 344.444 nezaposlene osobe, što je za 6,4 posto ili 20.661 osobu više nego krajem rujna prošle godine.

Bježeći od činjenice da se zajedno sa Španjolskom i Grčkom nalazimo na samom vrhu po stopi nezaposlenosti mladih ljudi, Milanović nas je podsjetio da živi u paralelnom svijetu lišenom teške hrvatske svakodnevice. Jedino što može Hrvatsku pokrenuti jest neopoziva kolektivna ostavka vlade koja će joj u svakom slučaju biti uručena od hrvatskog naroda na sljedećim parlamentarnim izborima, ma kad oni bili”.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Osobne financije

Bilo da si zarađenim novcem želite priuštiti dugo priželjkivani automobil ili ga pak planirate uložiti u kupovinu nekretnine ili dionica, važno je steći naviku...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.