Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Ministarstvo turizma pokrenulo projekt e-konzultacije

Cilj projekta je potaknuti građane i sve zainteresirane da pošalju svoje prijedloge, ideje i mišljenja o projektima Ministarstva te da se aktivno uključe u proces pripreme prijedloga za izmjene i dopune određenih zakonskih akata, koji će ove godine biti upućeni u proceduru

Cilj projekta je potaknuti građane i sve zainteresirane da pošalju svoje prijedloge, ideje i mišljenja o projektima Ministarstva te da se aktivno uključe u proces pripreme prijedloga za izmjene i dopune određenih zakonskih akata, koji će ove godine biti upućeni u proceduru

Takvim se savjetovanjem sa zainteresiranom javnošću želi pridonijeti kvalitetnijem i transparentnijem informiranju te uključivanju građana u proces donošenja odluka, izvijestili su danas iz Ministarstva turizma.

Cilj projekta je potaknuti građane i sve zainteresirane da pošalju svoje prijedloge, ideje i mišljenja o projektima Ministarstva te da se aktivno uključe u proces pripreme prijedloga za izmjene i dopune određenih zakonskih akata, koji će ove godine biti upućeni u proceduru, navodi se u priopćenju.

Iz Ministarstva najavljuju da će u drugom tromjesečju ove godine u proceduru biti upućene izmjene Zakona o pružanju usluga u turizmu, a građani svoje prijedloge za izmjene i dopune tog zakona mogu slati do 15. svibnja na elektroničku adresu “[email protected]”.

U planu Ministarstva su i izmjene, odnosno dopune Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, koji će u proceduru u četvrtom tromjesečju ove godine, a do 15. rujna, na već navedenu elektoničku adresu, svi zainteresirani mogu slati svoje prijedloge i sugestije potrebnih izmjena tog zakona.

Nakon navedenih rokova bit će otvorena savjetovanja sa zainteresiranom javnošću o nacrtima prijedloga izmjena i dopuna oba zakona. Po završetku postupaka savjetovanja, na web stranicama Ministarstva objavit će se analiza pristiglih prijedloga i stav Ministarstva o njima.

Iz Ministarstva podsjećaju da se građani mogu uključiti i u izradu Glavnog plana i Strategije razvoja hrvatskog turizma, koju priprema Institut za turizam, te do 1. kolovoza ove godine slati prijedloge i mišljenja na adresu “[email protected]”, a stavove i sugestije o pitanjima važnim za hrvatski turizam mogu iznijeti i na forumu otvorenom u sklopu izrade Strategije (forum.iztzg.hr).

Omogućavanje dvosmjerne komunikacije između državnih tijela i šire javnosti u skladu je s Vladinim Kodeksom savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata, ističu iz Ministarstva turizma.

HINA

Napisao

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Dulum zemlje, prva sezona dokumentarne serije u četiri nastavka, priča o izazovima i uspjehu hrvatskih “poljoprivrednika vizionara”.

Lifestyle

Samopouzdanje, kao i većina drugih vještina, može se naučiti i bitno poboljšati.

Upravljanje biznisom

Upravo su vam dali novi projekt i nemate ni najblažu ideju kako ćete ga napraviti na vrijeme. A naravno, ne dolazi u obzir da...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.