Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Ministarstvo turizma pokrenulo projekt e-konzultacije

Cilj projekta je potaknuti građane i sve zainteresirane da pošalju svoje prijedloge, ideje i mišljenja o projektima Ministarstva te da se aktivno uključe u proces pripreme prijedloga za izmjene i dopune određenih zakonskih akata, koji će ove godine biti upućeni u proceduru

Cilj projekta je potaknuti građane i sve zainteresirane da pošalju svoje prijedloge, ideje i mišljenja o projektima Ministarstva te da se aktivno uključe u proces pripreme prijedloga za izmjene i dopune određenih zakonskih akata, koji će ove godine biti upućeni u proceduru

Takvim se savjetovanjem sa zainteresiranom javnošću želi pridonijeti kvalitetnijem i transparentnijem informiranju te uključivanju građana u proces donošenja odluka, izvijestili su danas iz Ministarstva turizma.

Cilj projekta je potaknuti građane i sve zainteresirane da pošalju svoje prijedloge, ideje i mišljenja o projektima Ministarstva te da se aktivno uključe u proces pripreme prijedloga za izmjene i dopune određenih zakonskih akata, koji će ove godine biti upućeni u proceduru, navodi se u priopćenju.

Iz Ministarstva najavljuju da će u drugom tromjesečju ove godine u proceduru biti upućene izmjene Zakona o pružanju usluga u turizmu, a građani svoje prijedloge za izmjene i dopune tog zakona mogu slati do 15. svibnja na elektroničku adresu “[email protected]”.

U planu Ministarstva su i izmjene, odnosno dopune Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, koji će u proceduru u četvrtom tromjesečju ove godine, a do 15. rujna, na već navedenu elektoničku adresu, svi zainteresirani mogu slati svoje prijedloge i sugestije potrebnih izmjena tog zakona.

Nakon navedenih rokova bit će otvorena savjetovanja sa zainteresiranom javnošću o nacrtima prijedloga izmjena i dopuna oba zakona. Po završetku postupaka savjetovanja, na web stranicama Ministarstva objavit će se analiza pristiglih prijedloga i stav Ministarstva o njima.

Iz Ministarstva podsjećaju da se građani mogu uključiti i u izradu Glavnog plana i Strategije razvoja hrvatskog turizma, koju priprema Institut za turizam, te do 1. kolovoza ove godine slati prijedloge i mišljenja na adresu “[email protected]”, a stavove i sugestije o pitanjima važnim za hrvatski turizam mogu iznijeti i na forumu otvorenom u sklopu izrade Strategije (forum.iztzg.hr).

Omogućavanje dvosmjerne komunikacije između državnih tijela i šire javnosti u skladu je s Vladinim Kodeksom savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata, ističu iz Ministarstva turizma.

HINA

Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje četiri tipa novogodišnjih odluka, navodi Psychology Today, a svaki na svoj način vodi povećanju kvaliteta života, temelja za svaku promjenu nabolje.

Edukacija

Na prethodnim izdanjima PitchADU-a predstavljani su projekti koji su kasnije zaživjeli te se realizirali kao pravi profesionalni projekti.

Pravo

Cilj novog Zakona je implementacija Direktive o autorskom pravu na jedinstvenom digitalnom tržištu (DSM Direktiva 2019/790), a smisao je, kako drugih tako i ovog...

Izdvojeno

Ono što trebate znati je da je sve to izoštravanje našeg fokusa i naših vještina. Svi mi prodajemo ono što znamo nekad na bolji...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.