Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Ministri o ukidanju mjere aktivnog zapošljavanja [VIDEO]

Lopticu su članovi Vlade elegantno kroz izjave prebacili resornom ministru – Mirandu Mrsiću.

Lopticu su članovi Vlade elegantno kroz izjave prebacili resornom ministru - Mirandu Mrsiću.

Ministar Uprave Arsen Bauk prije sjednice Vlade komentirao je svoju jučerašnju izjavu o Željku Sabi te istaknuo kako je pritom mislio da stranka treba raspravljati o svim problemima – a ne samo o „slučaju Sabo“.

„Rekao sam da je to dobra prilika za raspravu u stranci. Bit će prilike na redovitim sjednicama stranke da analiziramo što se događa i u tom smislu nisam rekao ništa revolucionarno. Normalno je da se raspravi o situaciji koja se dogodila nakon objave istraživanja, bez ikakve panike, bez nekakvih posebnih mjera opreza. Na način da uvjerimo glasače koji su nas podržavali, a sada su neodlučni ili podržavaju neke nama svjetonazorski i politički bliske opcije, da ih uvjerimo zašto da glasaju za SDP“, rekao je Bauk.

[infopunkt 7984 5]

O analizi Instituta za javne financije po pitanju državnih agencija – koji pokazuje da ih je u Hrvatskoj pak previše, Bauk je rekao: „I mi smo u okviru našeg djelokruga proveli tu analizu. Od dvije ustanove koje smo spojili u jednu imamo uštedu na plaćama oko 30 posto jer se radi o relativno malom broju službenika. Sva ministarstva su dobila zadaću da u okviru svog djelokruga analiziraju da li su sve agencije potrebne i predlože određene racionalizacije, ako pronađu mogućnost. Pri čemu, u ovoj analizi koju sam vidio ne može se sve svrstati pod agencije, tu je Fina koja nije klasična agencija i još neke druge institucije, ali na tome intenzivno radimo“.

Na novinarsko pitanje o ukidanju mjera aktivnog zapošljavanja – Bauk smatra kako je to pitanje za resornog ministra.

[infopunkt 7984 6]

Na istu temu je Siniša Hajdaš Dončić  imao sličan odgovor.

“Pitajte kolegu Mrsića, nisam u tom resoru. Koliko znam to nadilazi novac koji je osiguran kroz Europsku komisiju i to će biti riješeno vrlo brzo”, rekao je Hajdaš Dončić, a i ministar Zmajlović se nije puno udaljio od odgovora kolega.

“Pitat ćete ministra nadležnog za to. Svaki ministar se ponaša sukladno s raspoloživim sredstvima i u skladu s tim kreira politike svog resora.”

[infopunkt 7984 3]

Na pitanje je li novac za službene automobile mogao biti preusmjeren u poticanje zapošljavanja, te kako bi on osobno postupio po tom pitanju, Zmajlović je odgovorio:

“Pa to je vrlo zanimljivo populističko pitanje, ali u svakom slučaju s novcem treba uvijek raspolagati racionalno i usmjeravati ga na ono što će doprinijeti razvoju hrvatskog društva, a to je i ono što činimo. Bez obzira na ove populističke teme. Pa Vlada je donijela odluku i siguran sam da je to ono što u realnim okvirima, vremenu i uvjetima možemo činiti najbolje za Hrvatsku, društvo i gospodarstvo”, kaže Zmajlović.

[infopunkt 7984 2]

O situaciji s Nacionalnim parkom Krka gdje je javni natječaj raspisan za izradu promotivnog DVD-a vrijedan 1,55 milijuna kuna, ali bez specifikacije i poništenog natječaja, Zmajlović je rekao kako na takva pitanja treba odgovarati ravnatelj i Upravno vijeće.

[infopunkt 7984 1]

Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

Ako ste u potrazi za poslom, ne morate tražiti dalje!

Ekonomija

Hrvatski inovatori napravili su u samo dvije godine digitalnu aplikaciju Master F&B, kojom su osvojili naklonost korisnika na obje strane, ugostitelje i posjetitelje kafića...

Ljudski resursi

U suradnji s portalom posao.hr, donosimo vam top 10 poslovnih ponuda ovog tjedna. Želimo vam sreću u potrazi!

Ljudski resursi

S udjelom od 27,3 posto mlađih od 30 godina koji su zaposleni na određeno Hrvatska nije najgora u Europskoj uniji, ali je među najgorima,...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.