Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Ministri o ukidanju mjere aktivnog zapošljavanja [VIDEO]

Lopticu su članovi Vlade elegantno kroz izjave prebacili resornom ministru – Mirandu Mrsiću.

Lopticu su članovi Vlade elegantno kroz izjave prebacili resornom ministru - Mirandu Mrsiću.

Ministar Uprave Arsen Bauk prije sjednice Vlade komentirao je svoju jučerašnju izjavu o Željku Sabi te istaknuo kako je pritom mislio da stranka treba raspravljati o svim problemima – a ne samo o „slučaju Sabo“.

„Rekao sam da je to dobra prilika za raspravu u stranci. Bit će prilike na redovitim sjednicama stranke da analiziramo što se događa i u tom smislu nisam rekao ništa revolucionarno. Normalno je da se raspravi o situaciji koja se dogodila nakon objave istraživanja, bez ikakve panike, bez nekakvih posebnih mjera opreza. Na način da uvjerimo glasače koji su nas podržavali, a sada su neodlučni ili podržavaju neke nama svjetonazorski i politički bliske opcije, da ih uvjerimo zašto da glasaju za SDP“, rekao je Bauk.

[infopunkt 7984 5]

O analizi Instituta za javne financije po pitanju državnih agencija – koji pokazuje da ih je u Hrvatskoj pak previše, Bauk je rekao: „I mi smo u okviru našeg djelokruga proveli tu analizu. Od dvije ustanove koje smo spojili u jednu imamo uštedu na plaćama oko 30 posto jer se radi o relativno malom broju službenika. Sva ministarstva su dobila zadaću da u okviru svog djelokruga analiziraju da li su sve agencije potrebne i predlože određene racionalizacije, ako pronađu mogućnost. Pri čemu, u ovoj analizi koju sam vidio ne može se sve svrstati pod agencije, tu je Fina koja nije klasična agencija i još neke druge institucije, ali na tome intenzivno radimo“.

Na novinarsko pitanje o ukidanju mjera aktivnog zapošljavanja – Bauk smatra kako je to pitanje za resornog ministra.

[infopunkt 7984 6]

Na istu temu je Siniša Hajdaš Dončić  imao sličan odgovor.

“Pitajte kolegu Mrsića, nisam u tom resoru. Koliko znam to nadilazi novac koji je osiguran kroz Europsku komisiju i to će biti riješeno vrlo brzo”, rekao je Hajdaš Dončić, a i ministar Zmajlović se nije puno udaljio od odgovora kolega.

“Pitat ćete ministra nadležnog za to. Svaki ministar se ponaša sukladno s raspoloživim sredstvima i u skladu s tim kreira politike svog resora.”

[infopunkt 7984 3]

Na pitanje je li novac za službene automobile mogao biti preusmjeren u poticanje zapošljavanja, te kako bi on osobno postupio po tom pitanju, Zmajlović je odgovorio:

“Pa to je vrlo zanimljivo populističko pitanje, ali u svakom slučaju s novcem treba uvijek raspolagati racionalno i usmjeravati ga na ono što će doprinijeti razvoju hrvatskog društva, a to je i ono što činimo. Bez obzira na ove populističke teme. Pa Vlada je donijela odluku i siguran sam da je to ono što u realnim okvirima, vremenu i uvjetima možemo činiti najbolje za Hrvatsku, društvo i gospodarstvo”, kaže Zmajlović.

[infopunkt 7984 2]

O situaciji s Nacionalnim parkom Krka gdje je javni natječaj raspisan za izradu promotivnog DVD-a vrijedan 1,55 milijuna kuna, ali bez specifikacije i poništenog natječaja, Zmajlović je rekao kako na takva pitanja treba odgovarati ravnatelj i Upravno vijeće.

[infopunkt 7984 1]


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.