Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Mitsubishi prodaje tvornicu u Nizozemskoj za jedan euro

Japanska tvrtka je raspravljala sa zainteresiranim stranama o mogućnosti nastavka poslovanja NedCar-a u budućnosti, a glavni je prioritet osigurati zadržavanje zaposlenika, navodi se u priopćenju.

Japanska tvrtka je raspravljala sa zainteresiranim stranama o mogućnosti nastavka poslovanja NedCar-a u budućnosti, a glavni je prioritet osigurati zadržavanje zaposlenika, navodi se u priopćenju.

Japanski proizvođač automobila Mitsubishi Motors objavio je u srijedu da će prodati jedinu tvornicu u Europi nizozemskoj industrijskoj grupi za jedan euro uz uvjet da sačuva 1.500 radnih mjesta.

Proizvođač vozila objavio je ranije da do kraja ove godine namjerava prekinuti proizvodnju u tvornici u južnoj Nizozemskoj, okrivivši za to teško poslovno okruženje na prezaduženom kontinentu.

U priopćenju objavljenom u srijedu japanska tvrtka objavila je da će prodati Netherlands Car BV za jedan euro grupi VDL Groep koja proizvodi autobuse i niz industrijskih proizvoda pod uvjetom da nastavi rad u postrojenju.

“Mitsubishi je raspravljao sa zainteresiranim stranama o mogućnosti nastavka poslovanja NedCar-a u budućnosti, a glavni je prioritet osigurati zadržavanje zaposlenika”, navodi se u priopćenju.

“Kao rezultat toga, (Mitsubishi) je postigao sporazum s VDL-om o prijenosu dionica”, dodaje se.

U Mitsubishiju očekuju da će uknjižiti 28 milijardi jena (353 milijuna dolara) gubitka na nizozemskoj tvornici koji će biti uključen u rezultate za tekuću fiskalnu godinu zaključno s krajem ožujka 2013.

Japanski proizvođač automobila proizvodio je u tvornici modele Colt i Outlander.

Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

A sad je i službeno - najbolji teranino ima Destilerija Rossi. Potvrdili su to zadovoljni posjetitelji prvog Teranino festivala nedavno održanog u Balama.

Komunikacija

Svatko tko se bavi prodajom ili uslugama zna da komunikacija u njoj igra važnu ulogu u upravljanju prodajom. 

Edukacija

Posjetitelji ovogodišnjeg Greencajta imat će priliku čuti razmišljanja vodećih europskih autoriteta koji će kroz različite ekspertize pokušati dati odgovor na pitanje kako stvoriti okruženje...

Financije

Iako su više kamatne stope glavni instrument ECB-a za borbu protiv inflacije, one su i teret za gospodarstvo, jer to znači skuplje kredite i...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.