Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

“Mladi u pokretu” kao mogućnost povećanja zapošljavanja mladih

Aktivnosti inicijative Mladi u pokretu usmjerene su na poboljšanje mogućnosti obrazovanja i zapošljavanja mladih, na smanjivanje stope nezaposlenosti i povećanje stope zaposlenosti mladih

Aktivnosti inicijative Mladi u pokretu usmjerene su na poboljšanje mogućnosti obrazovanja i zapošljavanja mladih, na smanjivanje stope nezaposlenosti i povećanje stope zaposlenosti mladih

Inicijativa Europske unije Mladi u pokretu, čiji je cilj povećati mogućnosti obrazovanja i zapošljavanja mladih, predstavit će se u Hrvatskoj, na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Program ove inicijative, koja podupire ciljeve Europske godine građana 2013., održat će se 19. i 20. lipnja 2013. godine.

Cilj inicijative Europske unije “Mladi u pokretu” jest unaprjeđivanje mobilnosti studenata i vježbenika te mogućnosti zapošljavanja mladih. Inicijativa “Mladi u pokretu” potiče europske zemlje na suradnju u omogućavanju prilika za najbolje korištenje vještina mladih. To se može postići poboljšavanjem rada i povećanjem privlačnosti europskih visokih učilišta na međunarodnoj razini, ali i podizanjem ukupne kvalitete svih razina obrazovanja i strukovnog osposobljavanja u Europskoj uniji.

Inicijativa je naročito usmjerena prema mladim osobama i podizanju njihove svijesti o koristima sudjelovanja u programima mobilnosti Europske unije.

Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih, te Željko Jovanović, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, prisustvovat će događaju te održati govore u srijedu ujutro. Istog će jutra događaju nazočiti i Jan Truszczyński, glavni direktor Opće uprave Europske komisije za obrazovanje, izobrazbu, kulturu i mlade, ali i ambasadori Inicijative Marko Košiček, mladi znanstvenik instituta Ruđer Bošković i glazbenica Tamara Gal.

Aktivnosti inicijative Mladi u pokretu usmjerene su na poboljšanje mogućnosti obrazovanja i zapošljavanja mladih, na smanjivanje stope nezaposlenosti i povećanje stope zaposlenosti mladih. Događaj će pružiti informacije o programima Europske unije za studiranje, učenje i zapošljavanje u inozemstvu predstavljanjem projekata i osoba iz Hrvatske koji su u njima sudjelovali.

Program možete pronaći na http://ec.europa.eu/youthonthemove/events/2013/docs/20130531-yom-programme_en.pdf.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.