Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Industrija

Mobitel i brzina glavni problem hrvatskih vozača

LAQO, prvo hrvatsko digitalno osiguranje, prije nekoliko mjeseci predstavilo je program prevencije LaqoPrevent.

Upotreba mobitela za vrijeme vožnje i brzina prednjače u uzrocima teških prometnih nesreća u Hrvatskoj. Prema posljednjim podatcima Ministarstva unutarnjih poslova u 39 posto teških prometnih nesreća uzrok je prekomjerna brzina, dok je uzrok 11 posto nesreća distrakcija u vožnji, među kojima prednjači mobitel. Ističe se i podatak da je u Hrvatskoj porast poginulih na cestama od čak 13,1 posto u odnosu na 2020. godinu, što je znak za uzbunu svim vozačima i drugim sudionicima u prometu.

LAQO, prvo hrvatsko digitalno osiguranje, prije nekoliko mjeseci predstavilo je program prevencije LaqoPrevent. Program prevencije je pokrenut kako bi vozači mogli pratiti razne aspekte svoje vožnje i time utjecati na smanjenje ključnih rizika u prometu. LaqoPrevent koristi tehnologiju telematike koju korisnici dobrovoljno aktiviraju, a koja prati prekomjernu brzinu, naglo kočenje i korištenje mobitela te potiče vozače na odgovornu i sigurnu vožnju.

Kako bi hrvatske prometnice bile sigurnije za sve sudionike, LAQO će otići i korak dalje te intervenirati na nekim od crnih točaka, odnosno dionicama na kojima su prometne nesreće češće. U dogovoru s prometnim stručnjacima i nadležnim institucijama, LAQO će postaviti dodatnu prometnu signalizaciju koja će upozoravati vozače da prilagode brzinu.

Uz to, LAQO pokreće edukativnu kampanju Oči širom zatvorene, veliki Instagram stunt, u kojem će neke od najpopularnijih Instagram zvijezda upozoriti na opasnosti korištenja mobitela u vožnji. Akciju su podržali Ivan Šarić, Andrea Andrassy, Nana Nadarević, Silvije Pleština, Marko Vuletić i Juraj Šebalj.

“S obzirom na to da LAQO trenutno nudi osiguranje motornih vozila, u sklopu programa LaqoPrevent promičemo sigurnu vožnju i odgovorno ponašanje. LaqoPrevent je pravi hit među našim korisnicima koji pokazuju koliko im je stalo da prate različite aspekte svoje vožnje i tako direktno utječu na smanjenje ključnih rizika u prometu. Odlučili smo dodatno pomoći povećanju sigurnosti na hrvatskim cestama. Dodatnom signalizacijom na crnim točkama te kampanjom “Oči širom zatvorene” napravit ćemo još jedan korak prema sigurnijim cestama,” poručila je Ana Zovko, direktorica Sektora za digitalni razvoj Croatia osiguranja.

Croatia osiguranje, tržišni i digitalni lider na području osiguranja koji posluje u sastavu Adris grupe, lansiralo je LAQO digitalni brend u listopadu 2020. godine. Od tada LAQO osiguranje bilježi odlične rezultate i pravi je hit među korisnicima.  

Pročitajte još:

Marketing i prodaja

Brigometar je jedinstveni interaktivni oglas pokretan umjetnom inteligencijom. 

Poduzeća

Croatijin LAQO, prvo hrvatsko 100% digitalno osiguranje, drugu godinu zaredom ima najbolje korisničko iskustvo i najbolji kontaktni centar do 30 radnih mjest

Ekonomija

Mario Šaban iz okolice Križevaca je najsigurniji vozač na hrvatskim cestama prema podacima LaqoPreventa, jedinstvenog programa prevencije koji uz pomoć naprednih tehnologija promiče i...

Financije

CROATIA osiguranje ovo je visokotehnološko rješenje razvila u suradnji s partnerima Swiss RE-om, jednim od vodećih svjetskih reosiguratelja, te tvrtkama Genillard&Co i VanderSaat BV,...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.