Motorola Solutions proširuje hrvatsku digitalnu radijsku mrežu za javnu sigurnost

Partneri  Motorola Solutionsa, KING ICT i MICRO-LINK izabrani su na posljednjem natječaju Ministarstva unutarnjih poslova RH za proširenje pokrivenosti cjelokupne MUPnet TETRA radijske mreže te za integraciju organizacija za javnu sigurnost i civilnu zaštitu u nacionalni TETRA digitalni dvosmjerni radijski sustav.

Motorola Solutions će isporučiti TETRA digitalnu radijsku tehnologiju za ovaj projekt. Njezina dva iskusna partnera, KING ICT i MICRO-LINK doprinijet će projektu svojim uslugama i dodatnom opremom drugih dobavljača.

U okviru ugovora, Motorola Solutions osigurava proširenje mrežne infrastrukture i terminalne opreme za postojeću hrvatsku TETRA digitalnu dvosmjernu radijsku mrežu MUPnet, udovoljavajući time zahtjevima hrvatskih organizacija za civilnu zaštitu. Nakon proširenja, Ravnateljstvo civilne zaštite, koje upravlja operativnim snagama poput vatrogasnih postrojbi i službi spašavanja te Sektorom112, postat će jedna od ključnih korisničkih skupina radijske mreže čime će se omogućiti nesmetana suradnja snaga ​na terenu i u žurnim situacijama.

„Od početka našeg partnerstva 2000. godine, hrvatskim organizacijama i agencijama za javnu sigurnost osiguravamo komunikacijska rješenja budućnosti koja se koriste u kritičnim situacijama i temelje na dokazanom TETRA standardu”, rekao je Michael Kaae, regionalni potpredsjednik Motorola Solutionsa za Europu. „Modernizacijom i proširenjem mreže MUPnet, korisnici će dobiti pristup najnovijim funkcionalnostima i uživati u prednostima maksimalne dostupnosti mreže u godinama koje dolaze.”

Motorola Solutions dugogodišnji je pouzdani partner organizacijama za javnu sigurnost u istočnoj i jugoistočnoj Europi, kao i  u baltičkim državama, koje se zbog svog geopolitičkog položaja suočavaju sa specifičnim zahtjevima za  ključne operacije. Motorola Solutions već desetljećima  mnogim zemljama pruža radijska rješenja, uključujući organizacije za javnu sigurnost u Hrvatskoj, Litvi, Moldaviji i Rumunjskoj.

Podijeli

Odgovori

Top