Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Uncategorized

Motorola Solutions osigurala je vodeći TETRA sustav za HEP

Tvrtka Motorola Solutions isporučila je hrvatskoj energetskoj tvrtki HEP vlastitu novu generaciju sustava DIMETRA X Core TETRA

Tvrtka Motorola Solutions isporučila je hrvatskoj energetskoj tvrtki HEP vlastitu novu generaciju sustava DIMETRA X Core TETRA. Nacionalna distributivna tvrtka HEP – Operator distribucijskog sustava (HEP-ODS) najveći je korisnik novog TETRA sustava u Hrvatskoj. Motorola Solutions stavila je ovu novu tehnologiju u primjenu u suradnji sa svojim lokalnim partnerom, tvrtkom Micro-Link.

U okviru smjernica ovog zahtjevnog i izazovnoga projekta, 15 godina stara i zastarjela TETRA infrastruktura bivšeg dobavljača zamijenjena je bez ikakvih prekida u kritičnoj komunikaciji. Kako bi se osigurala neometana komunikacija tijekom migracije na novi sustav Motorola Solutions koji radi na drugoj frekvenciji, iskusni tim stručnjaka iz tvrtki Motorola Solutions i Micro-Link kreirao je napredni sustav interkonekcije između starog i novog TETRA sustava.

Nakon migracije na novi sustav, Motorola Solutions DIMETRA X Core povezuje terenske stručnjake HEP-ODS-a, koji sada mogu komunicirati pouzdano i učinkovito s dispečerskim centrima, kao i drugim tehničkim stručnjacima na terenu.To omogućuje minimizaciju prekida u distribucijskoj mreži kako bi HEP-ovi distribucijski klijenti bili zadovoljni kvalitetom isporučene usluge. Kako bi osigurali funkcioniranje TETRA sustava uz dostupnost 24/7, isporuka uključuje ugovor o obavljanju usluge kojim se omogućuje HEP-ODS-u pristup timovima tehničke podrške, kao i resursima za utvrđivanje nepravilnosti u radu sustava i održavanje.

„Uvijek nastojimo omogućiti svojim klijentima najkvalitetniju uslugu u svako doba“, izjavio  je Ivan Periša, direktor Sektora za vođenje sustava u HEP-ODS-u. „Novi TETRA sustav tvrtke Motorola Solutions udovoljava najvišim standardima za pružanje 24/7 usluge. Omogućuje nam da osiguramo kritičnu komunikaciju bez prekida, kao i koristi od naprednih mogućnosti TETRA sustava u budućnosti.“

„Naš u potpunosti skalabilan sustav DIMETRA X Core idealna je zamjena za stare TETRA sustave“, rekao je Michael Kaae, potpredsjednik za Sjevernu & Istočnu Europu & Rusiju u Motorola Solutions. „Motorola Solutions sustav omogućuje TETRA korisnicima da izvuku maksimum iz svojih postojećih komunikacijskih mreža danas, istodobno se pripremajući  za uvođenje mobilnih širokopojasnih komunikacijskih mreža u budućnosti.“

Nova TETRA mreža sastoji se od 19 lokacija koje su opremljene sa MTS2 i MTS4 TETRA baznim stanicama, zemljopisno pokrivajući oko četvrtinu teritorija Hrvatske.

Na području pokrivanja, Motorola Solutions DIMETRA X Core sustav omogućuje individualnu i grupnu komunikaciju push-to-talk, kao i razmjenu poruka i podataka u svrhu kvalitetnije suradnje, dinamičko upravljanje timovima za koordinirani i hitni odgovor u kritičnim situacijama, praćenje lokacije i snimanje govora.

Još jedna ključna značajka DIMETRA X Core za HEP-ODS jest paketski prijenos podataka koji je neophodan za komunikaciju SCADA sustava u distribuciji energije.

Kako je pokrivenost u novom TETRA sustavu bolja od planiranog, HEP-ODS dobio je  dodatnu fleksibilnost i učinkovitost u procesu integracije novih lokacija u SCADA sustav putem TETRA mreže.

TETRA sustav dolazi u kombinaciji s TRACES rješenjem Motorola Solutionsa za TETRA mrežnu optimizaciju.TRACES prati pokrivenost mreže i rad HEP-ODS TETRA sustava te osigurava potpunu vidljivost u stvarnom vremenu. Jezgra novog DIMETRA X Core sustav je softverski definirana kako bi se povećala učinkovitost i smanjili operativni troškovi sustava te osigurale poboljšane značajke kibernetske sigurnosti. Sustav je dizajniran tako da osigurava visokopouzdane performanse za budućnost.


Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Lifestyle

Poradite na koncentraciji jer samim time ćete bolje raditi i osjećat ćete se zadovoljniji zbog rezultata. Evo nekoliko savjeta za bolju koncentraciju!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.