Mrak Taritaš: S ovim proračunom možemo ostvariti sve svoje planove i programe [VIDEO]

Mrak Taritaš: S ovim proračunom možemo ostvariti sve svoje planove i programe [VIDEO]

U organizaciji Udruženja poslovanja nekretninama i pri Sektoru za trgovinu Hrvatske gospodarske komore održao se 20. Formum poslovanja nekretninama na kojem se govorilo o novinama u propisima o prosdtornom uređenju i gradnji, energetskim certifikatima zgrada, kako ovrhom naplatiti posredničku naknadu, novinama vezanim uz raspolaganje nekretninama u vlasništvu države te izmjenama propisao o zemljišnim knjigama.

Hrvatska gospodarska komora i Udruženje poslovanja nekretninama organizatori organizirali su 20. Forum poslovanja nekretninama. Riječ je o tradicionalnom godišnjem okupljanja svih subjekata koji na neki način sudjeluju u poslovanju nekretninama.

To je središnji godišnji događaj te djelatnosti na kojem su do sada ugledni stručnjaci obradili više od 145 stručnih tema o poslovanju nekretninama, a svake se godine objavljuje i Zbornik radova.

Nakon održavanja Foruma Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja, Anka Mrak Taritaš izjasnila o donošenju i rebalansu proračuna za 2014. godinu.

“Proračun koji je donešen nije donešen bez našeg sudjelovanja u svemu tome. Mi nikada nismo imali veliki proračun, mi smo bili vrlo skromni i vodili smo računa da 2014. i 2015. s ovim proračunom možemo sve svoje planove i programe napraviti. To ćemo i učiniti”, istaknula je ministrica graditeljstva i prostornog uređenja.

U nastavku ministrica napominje kako njezino ministarstvo ima relativno mali proračun te da zbog toga ne može poduzeti velike reforme kao što je to slučaj u drugim ministarstvima.

Ali mi smo već sad kroz ovaj rebalans, stvarno se u realne okvire, svoj proračun složili, napravili. Nijedan od naših projekata koje mi najavljujemo, i o kojemu je riječ, neće biti zakinuti”, rekla je Mrak Taritaš.

[infopunkt 7439 2]

Podijeli

Odgovori

Top