Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Kako odabrati projekte najbolje za vas?

Ono što trebate znati je da je sve to izoštravanje našeg fokusa i naših vještina. Svi mi prodajemo ono što znamo nekad na bolji ,a nekad na lošiji način.

Onima koji počinju svoj biznis možda će biti nevjerojatan cijeli ovaj članak jer kad krećemo sa svojim poslom tražimo razne prilike, a njih često baš i nema u izobilju. I onda radite, hvatate se za sve što vam netko kaže ili obeća i često ostajete razočarani kako se puno stvari nije dogodilo onako kako ste priželjkivali.

Ono što trebate znati je da je sve to izoštravanje našeg fokusa i naših vještina. Svi mi prodajemo ono što znamo nekad na bolji ,a nekad na lošiji način. U svakom trenutku budite svjesni da vas sve to ipak nekuda vodi i da sve te propuštene prilike kako ste ih okarakterizirali imaju neku svrhu. Iz svih iskustava treba pronaći nešto što trebate bolje, strastvenije ili drugačije napraviti, jer to upravo tome služi. Svaki prodavač zna da mora obaviti puno susreta ili razgovora dok ne zatvori prodaju. Pokušajte tako razmišljati, da je sve jedan proces u kojem rastete, učite i postajete još bolji u onome što radite.

U nekom trenutku će se dogoditi točka preokreta i imat ćete puno ponuda i ljudi koji će htjeti surađivati s vama. No, ni to nije savršeni scenarij jer jednostavno nećete imati ili dovoljno vremena ili dovoljno resursa.

Fokusiranje na ono što su vam prioriteti bi mogao biti malo teži zadatak posebno ako u svemu vidite priliku. Ako se ne fokusirate stavljate na kocku svoj učinak jer ne možete raditi sve, svakome i to cijelo vrijeme. Neki projekti vam se mogu činiti simpatičnima i s puno potencijala, ali realno, kada sve stavite na papir omjer uloženog i dobivenog nije zadovoljavajući.

Neki drugi projekti s druge strane možda nisu tako primamljivi, ali će vam osigurati financijsku ili neku drugu sigurnost kako bi se u budućnosti bavili nečim drugim.

Pokušajte promatrati većinu projekata sa stajališta Što je tu za mene? kako biste izbjegli gubljenje vremena na projektima i poslovima koji vam neće donijeti niti zadovoljstvo niti će vam biti financijski isplativi.

Prednost žena u ovom slučaju je intuicija (posebno ako je dobro razvijena) jer nam to „nešto“ govori iz nekog neobjašnjivog izvora da nešto trebamo ili ne trebamo raditi. No, bez obzira na intuiciju treba biti realan u pogledu onoga što mi nudimo, svog angažmana i svojih vještina i onoga što će biti rezultat takvog djelovanja. Bilo kakva sumnja u isplativost projekta ili posla u koji se upuštate treba dobiti odgovor i biti razriješena jer u suprotnom se nećete dobro osjećati radeći nešto u što niste potpuno sigurni.

Neke stvari radimo „iz ljubavi“ i ne očekujemo nikakvu nagradu za njih, bilo da se radi o tome da nekom pomažete da bude uspješniji ili jednostavno dajete da biste nekoga učinili sretnijima i to je dobro jer i u takvim projektima dobivate, ali u nekom drugom obliku.

Ono što trebate sami sa sobom riješiti je uspostaviti dobar omjer isplativosti projekta i osobnog zadovoljstva te biti usmjereni na dugoročan cilj koji želite ostvariti.

Savjet je da budete realni i da sve stavite na papir, da pokušate isključiti emocije osim u projektima koje radite „iz ljubavi“ i da slušate unutarnji glas jer nam on često sugerira rješenje.

 

Autor Ivana Radić


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.