Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Muškarci koji imaju kćeri su velikodušniji (šefovi)

Bilo kao šefovi ili obični članovi društva, muškarci koji dobiju kćer ponašaju se brižnije, nježnije i velikodušnije prema drugima jer su empatično nastrojeni.

Bilo kao šefovi ili obični članovi društva, muškarci koji dobiju kćer ponašaju se brižnije, nježnije i velikodušnije prema drugima jer su empatično nastrojeni.

Prisutnost kćeri u životu muškarca, bez obzira na to koje je dobi ona, “izvlači” iz oca njegovu nježniju stranu, pokazalo je istraživanje danskog Sveučilišta Aalborg, američkog Sveučilišta Maryland i poslovne škole Columbia.

Prema njemu, šefovi i poslodavci koji imaju kćeri su znatno velikodušniji prema svojim radnicima nego oni koji imaju samo sinove, piše Daily Mail. Dobivanje kćeri utječe na osobnost muškarca i mijenja ju, pa na vidjelo više izlaze njihove karakteristike brižnosti i odgovornosti te općenito postaju mirnije naravi, objašnjavaju znanstvenici.

Taj se, više obiteljski pristup, odražava i na poslu u odnosu sa zaposlenicima, pa znatno češće daju povišice i stimulacije. Prijašnje su studije pokazale da muškarci koji imaju kćeri više naginju liberalnim političkim opcijama, kao rezultat veće orijentacije na ženska prava “ljevice”.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Osobne financije

Bilo da si zarađenim novcem želite priuštiti dugo priželjkivani automobil ili ga pak planirate uložiti u kupovinu nekretnine ili dionica, važno je steći naviku...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.