Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Turizam

Muzej bećarca u Pleternici osvojio je dva međunarodna priznanja

Muzej bećarca u Pleternici, jedan od najinteraktivnijih muzeja u Hrvatskoj, nedavno je dobio dva važna međunarodna priznanja.

Muzej bećarca u Pleternici, jedan od najinteraktivnijih muzeja u Hrvatskoj, nedavno je dobio dva važna međunarodna priznanja. Izložbeni koncept koji poziva na putovanje bećarcem do srca Slavonije prepoznat je kao zlatni dobitnik američke MUSE Creative Awards 2023 nagrade, dok je na svečanoj dodjeli u Ljubljani, slojevita interpretacija UNESCO-om zaštićenih bećarskih stihova donijela nagradu BigSEE Tourism Design Awards 2023.

MUSE Creative and Design Awards

MUSE Creative and Design Awards prestižno je natjecanje kreativnih industrija koje je ove godine privuklo više od 10.000 prijava iz 17 zemalja diljem svijeta. Među njima, renomirana imena struke prepoznala su Muzej bećarca kao iznimno dostignuće u kategoriji „Experiential & Immersive-Exhibition Experience“. Uz Muzej bećarca, jedinom nagrađenom projektu iz Hrvatske, nagrada je dodijeljena i svjetskim kulturnim institucijama poput Nacionalnog muzeja Australije i Mississippi Museum of Art. 

Iako je BigSEE nagrada pokrenuta kako bi se istaknula izvrsna kreativna ostvarenja jugoistočne Europe, danas nagrađuje projekte na svjetskoj razini. Zahvaljujući interaktivnom sadržaju, univerzalnim temama i snažnim porukama, Muzeju bećarca dodijeljena je BigSEE Tourism Design Awards 2023 nagrada u kategoriji “Creative story and identity as experience.”

„Ponosni smo da su autentični baštinski doživljaji Muzeja bećarca prepoznati i nagrađeni na globalnoj razini. Ova priznanja potvrda su dugogodišnjeg predanog rada, strasti i truda uloženog u očuvanje kulturnog blaga koje je bećarac te stvaranje nezaboravnih iskustava za posjetitelje iz cijelog svijeta”, izjavila je Dragana Lucija Ratković Aydemir, direktorica kreativnog tima Muze.

Iza ovih nagrada stoji posvećeni rad velikog tima stručnjaka i kreativaca. Muzeološki koncept i razvoj sadržaja potpisuju interpretatorice baštine Muze, dizajn i vizualno oblikovanje izložbe potpisuje koautorski tim Clinica Studio i Šesnić&Turković, dok je izvedbu omogućio AVC. Više od 200 umjetnika, stručnih suradnika i izvođača sudjelovalo je u stvaranju sadržaja izložbe, kao i nekoliko stotina pojedinaca, udruga, ustanova i organizacija iz cijele Slavonije, Baranje i Srijema, pa čak i Mađarske. 

Sve novosti i informacije o radu i projektima kreativnog tima Muze možete pratiti na službenoj stranici https://muze.hr/ kao i na društvenim mrežama.


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.