Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Fundacija L’Oréal i UNESCO nagradili 45 istaknutih žena u znanosti

Slaveći 45 izvanrednih istraživačica iz cijelog svijeta na ovoj jedinstvenoj ceremoniji, Fundacija L’Oréal i UNESCO izdvojili su se nagraditi i pokazali svoju punu podršku znanstvenicama čiji je rad bio toliko važan u ovim nevjerojatno teškim vremenima.

Organiziranjem prve svečanosti „Za žene u znanosti” od početka pandemije COVID-19, Fundacija L’Oréal i UNESCO dodijelili su u Parizu 15 međunarodnih nagrada uspješnim znanstvenicama za 2020., 2021. i 2022. te 30 međunarodnih stipendija za mlade znanstvenice. Nakon dva uzastopna otkazivanja manifestacije zbog epidemiološke situacije, ovogodišnja svečanost bila je jedinstvena i posebnog slavljeničkog duha.

JEDINSTVENO GLOBALNO OKUPLJANJE ZNANSTVENICA

Održanoj u četvrtak, 23. lipnja u sjedištu UNESCO-a u Parizu, na svečanosti su odlikovane i nagrađene 15 eminentnih dobitnica iz različitih područja znanosti iz života i okoliša, fizike, matematike i računarstva. Svaka dobitnica nagrade posvetila je svoj život borbi protiv jednog ili više teških izazova s kojima se svijet danas suočava.

Među nagrađenima je bilo i 30 mladih znanstvenica koje su dobile titulu „International Rising Talents”. Zajedno predstavljaju mlađu generaciju znanstvenica koje rješavaju važne izazove i zagovaraju promjene.

Tijekom svečanosti proslavljen je izniman doprinos žena u znanosti pred uglednom publikom, uključujući predstavnike znanosti, akademike, lidere javnog mnijenja, političare, članove javnih tijela i organizacija koje promiču ravnopravnost spolova i osnaživanje žena.

Događaj je započeo predgovorom predsjednika Fundacije L’Oréal Jean-Paula Agona i generalne direktorice UNESCO-a Audrey Azoulay o važnosti ovogodišnjeg okupljanja kako bi se svijet podsjetio koliko su znanstvenice i njihov rad vitalni za našu zajedničku budućnost.

Profesorica i dobitnica za 2020. godinu, Edith Heard održala je govor u ime 15 dobitnica kojim je naglasila potrebu da se više žena pridruži znanosti.

“Još uvijek smo u manjini i nedostaje nam kritična masa kako bi se učinkovito zalagalo za naše potrebe. Ovo se mora promijeniti. Znanost mora biti otvorena za sve – bez obzira na spol, nacionalnost, rasu ili kulturu. Nemamo vremena za gubljenje. Raznolikost obogaćuje – potiče inovacije i daje bolje rezultate. Više žena u timu dovodi do boljeg učinka, veće kreativnosti i novih mogućnosti.”

SVIJETU TREBA ZNANOST I ZNANOST TREBA ŽENE

Svijet se suočava s iznimnim izazovima: klimatskim promjenama, nedostatkom resursa, zdravstvenim rizicima i pandemijom COVID-19, među mnogim drugim sve većim svjetskim problemima. Odabrane tijekom posljednje tri godine, žene koje su ovog tjedna nagrađene u sklopu L’Oréal-UNESCO programa već su dokazale koliko njihova znanost doprinosi promjeni u rješavanju ovih izazova.

Slaveći 45 izvanrednih istraživačica iz cijelog svijeta na ovoj jedinstvenoj ceremoniji, Fundacija L’Oréal i UNESCO izdvojili su se nagraditi i pokazali svoju punu podršku znanstvenicama čiji je rad bio toliko važan u ovim nevjerojatno teškim vremenima. Ove žene su često podložne nevidljivosti i marginalizaciji, nejednakosti, predrasudama i sustavnim preprekama. Njihova prisutnost u Parizu ovog tjedna označila je savršenu prigodu da se prepozna njihov značajan doprinos, a pritom podsjeti svijet da rodna razlika i dalje ostaje prisutna.

Više informacija o 45 žena u znanosti nagrađenim 23. lipnja klikom na ovu poveznicu za preuzimanje press kita.


Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.