Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Na Google + mreži najviše studenata. Najveći broj korisnika čine muškarci!

Većina profila na Google Plusu (čak 70%) pripada muškarcima, 50 posto korisnika Google Plusa ima između 18 i 24 godine, a pogledamo li čime se korisnici Google Plusa bave, vidjet ćemo da je najviše (20 posto) studenata.

Većina profila na Google Plusu (čak 70%) pripada muškarcima, 50 posto korisnika Google Plusa ima između 18 i 24 godine, a pogledamo li čime se korisnici Google Plusa bave, vidjet ćemo da je najviše (20 posto) studenata.

Očekivano, preko 30 posto profila na Googleovoj društvenoj mreži pripada Amerikancima.

Na stranici Plus Demographics objavljeni su ovi podaci nakon što je indeksirano i analizirano 45 milijuna javnih Google Plus profila (od ukupno 90 milijuna). Prikupljeni su statistički podaci o korisnicima, poput spola i lokacije, a dob korisnika izračunata je s pretpostavkom da su svi postali brucoši s 18 godina.

Usporedimo li svjetsku statistiku s hrvatskom, primjetit ćemo da je u Hrvatskoj nešto veći prosjek žena koje koriste Google+ (28.8 posto u svijetu, 33,6 posto u RH). Osim manjih razlika u dobi korisnika (nešto je više korisnika mlađih od 24 godine, a nešto manje u 55+ grupi u usporedbi sa svijetom), ne razlikujemo se previše od svjetskog prosjeka. Najveća je razlika u ljubavnim životima hrvatskih i svjetskih G+ korisnika: dok svjetski prosjek pokazuje većinu (44 posto) slobodnih, u Hrvatskoj je tek 30% slobodnih.

Google je do nedavno ograničavao korištenje svoje društvene mreže na punoljetne osobe, no sad je dobna granica za registraciju spuštena na 13 godina. U pokušaju da privuku tinejdžere, Google je dodao posebne sigurnosne postavke, piše Mashable. Tako će, na primjer, poruku tinejdžeru moći poslati samo one osobe koje se nalaze u njegovim krugovima, a ukoliko se u Hangout u kojem su tinejdžeri uključi stranac, Google Plus će automatski isključiti maloljetnika iz Hangouta.

Netokracija


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.