Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Na međunarodnom sajmu SASO u Splitu 700 izlagača

Na međunarodnom sajmu SASO, koji je danas otvoren na platou splitskog Žnjana, do 27. listopada sudjeluje 700 izlagača iz osam zemalja.

Na međunarodnom sajmu SASO, koji je danas otvoren na platou splitskog Žnjana, do 27. listopada sudjeluje 700 izlagača iz osam zemalja.

SASO obuhvaća niz međunarodnih specijaliziranih sajmova – graditeljstva, drvne industrije, metalne industrije, alata, strojeva i opreme, sajam obrtništva, male privrede i poduzetništva, elektrotehnike, energetike i telekomunikacija, SAFIR – Sajam financija, investicija i razvoja te SEKO – sajam ekologije.

Pomoćnik ministra gospodarstva Ivo Milatić obraćajući se nazočnima posebice je istaknuo važnost održavanja 9. energetskog summita u sklopu ovogodišnjeg SASO-a. Podsjetivši kako je prošli tjedan donesen Nacionalni akcijski plan za obnovljive izvore energije kazao je kako se priprema zakon o obnovljim izvorima energije čije se donošenje očekuje tijekom sljedeće godine.

Istaknuo je kako su aktualne aktivnosti Ministarstva gospodarstva usmjerene na dovršetak stvaranja sveobuhvatnog i kvalitetnog podzakonskog okvira u području tržišta električne energije, plina i toplinske energije, što je od velike važnosti za poslovanje energetskih subjekata u novim uvjetima, ali i za pokretanje gospodarstva.

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore (HOK) Dragutin Ranogajac upozorio je na poteškoće s kojima se suočavaju obrtnici u Hrvatskoj.

“Nekultura plaćanja, nelikvidnost, nelojalna konkurencija, visoki troškovi poslovanja, predugo trajanje sudskih sporova samo su neke od poteškoća s kojima se susreću gospodarstvenici”, istaknuo je Ranogojac dodajući kako smo ulaskom u EU preuzeli i obvezu njegovanja europske poslovne kulture.

Posebice je istaknuo važnost razvijanja strukovnog obrazovanja za potrebe gospodarstva te zauzimanja za zaštitu tradicijskih i umjetničkih obrta kao i za pomoć prozvodnim obrtima.

Župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja, koji je otvorio SASO, izvijestio je kako je jučer županijska Skupština usvojila izmjene i dopune prostornog plana, što je temeljni dokument za gospodarski razvitak Splitsko-dalmatinske županije kojim su sada uklonjene zapreke za izdavanje lokacijskih dozvola.

Izmjenama i dopunama prostornog plana omogućava se realizacija brojnih gospodarskih projekata, a posebice je spomenuo da je na području Splitsko-dalmatinske županije planirano 100-njak turističkih zona te oko 60 lokacija za obnovljive izvore energije, odnosno solarne i vjetroelektrane.

Novim prostornim planom, istaknuo je župan Ževrnja, prevladat će se poteškoće u vezi tunela Kozjak, a pomoći će se i u rješavanju poteškoća u vezi s izgradnjom infrastrukture potrebne za veliku investiciju izgradnje plinske elektrane u Perući snage 400 megavata.

Zamjenik splitskog gradonačelnika Goran Kovačević naglasio kako je Split želi postati sajamsko središte dodajući kako se sajmovima produžava i turistička sezona.

Ravnateljica sajma SASO Sanja Vuković Veić istaknula kako unatoč gospodarskoj krizi sajam pokazuje prilagodljivost i žilavost, nešto je manji od prošlogodišnjeg, ali naglasak je na kvaliteti.

SASO se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Ive Josipovića, ministarstava gospodarstva, poduzetništva i obrta te graditeljstva i prostornog uređenja, Županije splitsko-dalmatinske i Grada Splita.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.