Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Na poplavljenim područjima 274 poduzetnika

U sedam općina Vukovarsko-srijemske županije – Babina Greda, Bošnjaci, Cerna, Drenovci, Gunja, Štitar i Vrbanja te gradu Županji su 274 poduzetnika, pravne i fizičke osobe, obveznici poreza na dobit, koji su sastavili i podnijeli godišnji financijski izvještaj za prošlu godinu, a ti su poduzetnici zapošljavali 2.613 radnika, podaci su Financijske agencije.

U sedam općina Vukovarsko-srijemske županije - Babina Greda, Bošnjaci, Cerna, Drenovci, Gunja, Štitar i Vrbanja te gradu Županji su 274 poduzetnika, pravne i fizičke osobe, obveznici poreza na dobit, koji su sastavili i podnijeli godišnji financijski izvještaj za prošlu godinu, a ti su poduzetnici zapošljavali 2.613 radnika, podaci su Financijske agencije.

Fina u informaciji o poslovnim subjektima s poplavljenih područja, njihovim rezultatima u prošloj godini i stanju blokade, navodi kako je od 1.511 poduzetnika registriranih u Vukovarsko-srijemskoj županiji, sa 16.240 zaposlenih, u općinama Babina Greda, Bošnjaci, Cerna, Drenovci, Gunja, Štitar i Vrbanja te u gradu Županji poslovalo 274 poduzetnika, pravnih i fizičkih osoba, obveznika poreza na dobit, koji su sastavili i podnijeli godišnji financijski izvještaj za 2013. godinu.

Krajem prošle godine, kod poduzetnika u tih sedam općina i gradu Županji bilo je 2.613 zaposlenih. Od toga je najviše zaposlenih bilo u Županji, njih 1.741. Najmanje je poduzetnika u općinama Bošnjaci i Štitar (12), a najmanje je zaposlenih kod poduzetnika u Bošnjacima (63) i Drenovcima (65).

Po podacima Fine, poduzetnici iz sedam spomenutih općina i grada Županje, njih 274, ostvarili su u prošloj godini ukupan prihod u iznosu od 2,02 milijarde kuna, od čega je 139 poduzetnika grada Županje ostvarilo 1,65 milijarde kuna (81,7 posto) ukupnoga prihoda.

Po ostvarenom ukupnom prihodu, a i po broju poduzetnika, slijede poduzetnici općine Cerna (28), koji su ostvarili ukupan prihod u iznosu od 128,9 milijuna kuna. Najmanji ukupni prihod, u iznosu od 27,9 milijuna kuna, ostvarilo je 12 poduzetnika u općini Bošnjaci.

Iz Fine navode i da je krajem svibnja ove godine u sedam navedenih općina i gradu Županji bilo blokirano 77 pravnih osoba, kod kojih je zaposleno 48 radnika, a dospjele nepodmirene obveze iznosile su 32,24 milijuna kuna.

Broj blokiranih fizičkih osoba koje obavljaju registriranu djelatnost, veći je, ukupno ih je 284, sa 205 zaposlenih, a njihove dospjele nepodmirene obveze iznosile su 55,33 milijuna kuna, navode iz Fine.

Očekivano, najviše je blokiranih poslovnih subjekata u gradu Županji, 43 pravne osobe s 31 zaposlenim i 90 fizičkih osoba – obrtnika, sa 65 zaposlenih, odnosno ukupno 133 poslovna subjekta s 96 zaposlenih i 23,05 milijuna kuna dospjelih nepodmirenih obveza.

Napisao

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Upravljanje biznisom

Upravo su vam dali novi projekt i nemate ni najblažu ideju kako ćete ga napraviti na vrijeme. A naravno, ne dolazi u obzir da...

Lifestyle

Grč koji u nama može prouzročiti strah od neuspjeha ili manjak motivacije može se ozbiljno odraziti na naše poslovne uspjehe, učiniti nas neefikasnim i...

Komentari

U suvremenoj psihologiji postoji velik broj istraživanja koja ukazuju na važnost pozitivnog mišljenja, ali ona uglavnom nisu poznata ljudima izvan struke.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.