Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ljudski resursi

Nacionalna konferencija o volontiranju zaposlenika: Dugoročno razmišljanje i poslovanje sa svrhom doprinosi tvrtkama

U organizaciji Volonterskog centra Zagreb jučer je održana 5. Nacionalna konferenciju o volontiranju zaposlenika s glavnom temom ‘Doprinos zajednici kroz društveno odgovorno poslovanje’.

U organizaciji Volonterskog centra Zagreb jučer je održana 5. Nacionalna konferenciju o volontiranju zaposlenika s glavnom temom ‘Doprinos zajednici kroz društveno odgovorno poslovanje’. Na konferenciji je poseban naglasak stavljen na potencijal volontiranja za okupljanje ljudi, stjecanje novih razumijevanja i  važnost osmišljenog pristupa volontiranju koje stvara dobrobit za sve uključene: volontere, poslodavce i zajednicu.

Dunja Hafner, izvršna direktorica Volonterskog centra Zagreb, istaknula je kako volontiranje doprinosi osjećaju svrhe i zadovoljstva kod zaposlenika. „Najnovija istraživanja otkrivaju prednosti volontiranja za mentalno zdravlje pojedinca, a time posljedično razvoj i poslovni uspjeh organizacija. Volontiranje ne može dati odgovor na sve probleme kompanija u 2022., ali kroz osmišljeni pristup i volonterske programe može se direktno utjecati na trendove odlaska zaposlenika s radnih mjesta, fizički i mentalno, te tako direktno utjecati na dobrobit organizacija“, istaknula je Hafner.

Na panel raspravi “Zaposlenici biraju društveno odgovorne tvtke” sudjelovali su Igor Vukasović. Hrvatski Telekom, Darija Anić, Privredna banka Zagreb, Dijana Najjar Raškar, Phillip Morris i Darko Suljičić iz Loreala. Razmjenom iskustava o volonterskim praksama, posebno je istaknuto da volontiranje u organizacijama, pogotovo ako je prožeto s drugim programima i inicijativama, pomaže poslodavcima u osnaživanju zaposlenika, atmosferi na radnom mjestu i percepciji branda poslodavca. Također, volontiranje je potencijalno najvrjedniji doprinos koji organizacija može dati uz minimalne troškove u podršci ciljevima održivog razvoja društva, istovremeno pomažući ESG napore organizacije.

Posebnost ovogodišnjeg izdanja konferencije bila je u predstavljanju promjena koje donosi nova regulativa o izvještavanju o održivosti i što one znače za projekte i programe društvenog učinka. „Ova tema možda nije inspirativna kao volonterske priče koje smo čuli na konferenciji, ali je svakako nužna. Nova regulativa pogurat će kompanije, otvorit će vrata transparentnijem komuniciranju projekata kompanija, uključujući i volonterske. U izvještajima nećemo čitati samo lijepe priče, nego i kako kompanije procjenjuju svoje utjecaje i uspješnost programa koje provode, kako njima upravljaju i koji su im ciljevi“, istaknula je Gorana Pavičić Nišević, starija savjetnica i partnerica u Hauska & Partner.

U sklopu konferencije, Povelju o volontiranju zaposlenika potpisale su dvije tvrtke, Wiener osiguranje i Infobip, pa tako ukupan broj potpisnica sada broji 31 poslodavaca, uključujući privatne i javne tvrtke te javne institucije. Povelja o volontiranju zaposlenika prva je inicijativa takve vrste u Europi kojom se potiče sustavni pristup i aktivnije promicanje volontiranja, a zajedničkim snagama su je pokrenuli Volonterski centar Zagreb, Hrvatski centar za razvoj volonterstva i Mreža za razvoj korporativnog volontiranja.

Konferencija je održana u Business Showroomu Hrvatskog Telekoma  uz podršku i partnerstvo Hrvatskog Telekoma, Coca-Cole Hrvatska, Spana, Philip Morrisa i Privredne banke Zagreb. Gledatelji su i ove godine konferenciju mogli pratiti uživo preko platforme Zoom, ali i putem prijenosa na društvenim mrežama Volonterskog centra Zagreb i partnera.


Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.