Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Najamnina za stanove u vlasništvu Grada Zagreba smanjuje se za 20 posto [VIDEO]

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima je održao konferenciju za novinare na temu “smanjenje najamnina za javno najamne stanove i zakupnina za gradske poslovne prostore”. Bandić je rekao kako će se najamnina stanova u imovini Grada Zagreba smanjiti za 20 posto.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima je održao konferenciju za novinare na temu "smanjenje najamnina za javno najamne stanove i zakupnina za gradske poslovne prostore". Bandić je rekao kako će se najamnina stanova u imovini Grada Zagreba smanjiti za 20 posto.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić započeo je konferenciju za novinare na temu “smanjenje najamnina za javno najamne stanove i zakupnina za gradske poslovne prostore” čestitajući svima okupljenima Novu 2014. godinu i zahvalivši se medijima na dobrom radu u 2013. godini.

U pozitivnim tonovima gradonačelnik Bandić je nastavio svoje obraćanje medijima objavivši pozitivnu vijest za građane grada Zagreba. Prema njegovim riječima najamnina za javno najamne stanove u imovini Grada Zagreba smanjuje se za cca 20 posto.

Dakle, riječ je o smanjenju najamnine za 998 javno najamnih stanova koje grad ima u svojoj imovini.

[infopunkt 7602 2]

Najamnina će za te stanove smanjiti za 30 do 60 eura ovisno o površini stana.

Na primjer, za stan površine od 50 m2 najamnina se smanjuje za 36 eura. Tako će npr. mjesečni najam stana do 50 m2 u naselju Novi Jelkovec iznositi 144 eura,a ne 180 eura kao što je iznosio prošle godine.

Mjesečni najam za stan površine od 80 m2 smanjit će se za 51 euro, a za stan površine 110 m2 smanjuje se za 60 eura.

[infopunkt 7602 3]

Također, novost je od 24.12.2013. godine smanjenje zakupnina za 20 posto za poslovne prostore u vlasništvu grada u svim zonama te za sve djelatnosti koje se obavljaju u tim prostorima.

Zbog preuzimanja velikog broja poslovnih prostora i garaža u naselju Novi Jelkovec, uvedena je nova 5. zona, koja obuhvaća samo navedeno područje.

Gradonačelnik Bandić poručio je kako će cijena iznajmljivanja stanova u tom naselju biti dvostruko manja u odnosu na bilo koje drugo mjesto u gradu Zagrebu.

[infopunkt 7602 4]

Gradski pročelnik za financije Slavko Kojić potom je nastavio o sustavu PDV-a. Istaknuo je kako će onima koji nisu u sustavu PDV-a cijena zakupnine ostati jednaka cijeni dotadašnje najamnine, a onima koji već jesu u sustavu PDV-a, njima će se smanjiti cijena zakupnine.

[infopunkt 7602 5]

Kriterij ulaska u sustav PDV-a je godišnji promet od 230 000 kuna godišnje. Prema toj odluci grad Zagreb će godišnje biti siromašniji za 20 milijuna kuna, a poduzetnicima će troškovi zakupnine biti niži za 20 posto.

Na kraju konferencije gradonačelnik Bandić je zaključio kako je najveći problem, za kojeg u gradskom poglavarstvu pokušavaju naći rješenje, kako odrediti jedinstvenu startnu tržišnu cijenu nekretnina u vlasništvu grada Zagreba.

[infopunkt 7602 6]

[infopunkt 7602 7]


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.