Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Najčešće poduzetničke pogreške

Unatoč popularnom mišljenju kako su neki naprosto rođeni vođe, uspješnim se liderom postaje nakon godina iskustva i učenja na vlastitim pogreškama. Predstavljamo vam nekoliko najčešćih zamki u koje upadaju mladi poduzetnici.

Unatoč popularnom mišljenju kako su neki naprosto rođeni vođe, uspješnim se liderom postaje nakon godina iskustva i učenja na vlastitim pogreškama. Predstavljamo vam nekoliko najčešćih zamki u koje upadaju mladi poduzetnici.

Plus i plus daju minus

Pretpostavimo da raspravljate o isplativosti novog projekta. Benefita je mnogo, no vaši zaposlenici iz nekog razloga ne dijele vaš optimizam. Razlog tome je što instinktivno traže negativne strane. Upoznajte ih i s njima. Slobodno upozorite na rizike. Iako nije lako pokazati sumnju, vaši će vas zaposlenici zbog toga više cijeniti, navodi portal .Inc.

Rezultati dolaze i prolaze, osjećaji su vječni

Odluke donosite na temelju podataka, ali ne zaboravite na intuiciju i instinkte. Prilikom odlučivanja, ne zaboravite u obzir uzeti i mišljenje zaposlenika. Od pogrešaka prouzročenih neispravnih podacima oporavit ćete lakše nego od štete nastale zbog manjka samopouzdanja zaposlenih.

Ne gomilajte ideje

Vaši najbolji zaposlenici najčešće imaju najbolje ideje. U tom slučaju najbolje im je dati odgovornost da tu ideju provedu u stvarnost. Ipak, ne zaboravite, kako upravo pretjerana produktivnost i previše ideja pojedinaca može dovesti do suprotnog učinka te na vas navući bijes ostalih zaposlenih.

Nijedna prezentacija nije promijenila svijet

Formalno obrazovanje uči nas kako sve važne informacije moraju biti predstavljene u prezentacijama. U poslovanju to ne mora nužno biti tako. Najbolje ideje mogu se sažeti u svega nekoliko rečenica.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.