Najjeftiniji tablet na svijetu po cijeni od samo 300 kuna

Najjeftiniji tablet na svijetu po cijeni od samo 300 kuna

Prema očekivanjima, najjeftiniji tablet na svijetu, koji se prodaje za samo 2.500 indijskih rupija (oko 300 kuna), izazvao je jako velik interes u Indiji.

Ovaj “tablet za mase”, u prodaji se nalazi od 14. prosinca 2011., no samo putem obaveznih rezervacija, koje su tijekom dva tjedna narasle do fantastičnih 1,4 milijuna.

Britanska tvrtka Datawind, koja ugovorno s indijskom vladom proizvodi ovaj tablet, kaže kako ih je ovakav interes kupaca u Indiji pomalo iznenadio, te kažu kako su krenule i rezervacije za nadograđenu inačicu pod nazivom Ubislate 7 koji će se početi isporučivati u ožujku 2012., a obzirom na ovakve navale, odlučili su uključiti dodatne tri tvornice koje će ih proizvoditi. Njihov plan je da svaka tvornica mjesečno isporučuje oko 75 tisuća jedinica.

Zanimljivo je kako će 7-inčni Aaakash tablet, koji na sebi ima Wi-Fi, ekran na dodir, multimedijalni player i bateriju trajanja 180 minuta, u startu biti prodan 4 do 5 puta više od svih drugih tableta zajedno koji su se dosad prodali na indijskom tržištu.

Obzirom da Aakash koristi operativni sustav Android 2.2, ovo će se poprilično dopasti i Googleu, jer će se broj uređaja baziranih na njihovom OS-u znatno odraziti i na globalnim ljestvicama.

Datawind kaže kako će tablet uskoro još pojeftiniti, pa bi se cijena mogla spustiti na 200 kuna (za studente čak i na 100 kuna), a planovi za izlazak na tržište izvan Indije za sad još nisu u razmatranju, obzirom da je ovo prije svega edukativni projekt koji sufinancira indijska vlada.

Vidi.hr

Podijeli

Odgovori

Top