Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Najljepša mjesta na svijetu

Zapanjujuće dubine i nevjerojatni zalasci sunca čine Grand Canyon krucijalnim za ovaj popis. Osim navedenog možete uživati u krajoliku, planinarenju ili na raftingu rijekom Colorado.

Zapanjujuće dubine i nevjerojatni zalasci sunca čine Grand Canyon krucijalnim za ovaj popis. Osim navedenog možete uživati u krajoliku, planinarenju ili na raftingu rijekom Colorado.

Mjesta na našem popisu su s jedne strane znanstveni fenomeni, dok neka predstavljaju dom za više od 1.500 ribljih vrsta i stanište gotovo 3.000 pojedinačnih koraljnih grebena. Slijedi lista najljepših mjesta na svijetu.

NP Plitvička jezera, Hrvatska

Vapnenačke špilje Plitvičkih jezera obiluju sa 16 jezera i nekoliko slapova svjetlucave briljantne nijanse tirkiza, srebra i zelene. Kako biste imali bolji pogled na ljepotu jezera, napravljeno je šetalište načinjeno od drvenih daski. Imajte na umu, kako ne postoji najbolja ili najgora sezona koja bi narušila veličinu ovog mjesta u centralnoj Hrvatskoj. Snijeg i led pretvaraju ovaj kraj u zimsku bajku, dok u ljetnim danima okolna stabla intenziviraju nijanse jezera. Plitvička jezera su u srpnju i kolovozu najposjećenija od strane domaćih turista.

Taj Mahal, Indija

Sačinjen od bijelog mramora, te bljesak polu-dragog kamenja je dovoljan razlog da se ovaj mauzolej sjeveroistočne Indije nađe na popisu najljepših mjesta svijeta. Ne radi se samo o savršenoj simetriji, prekrasnim proporcijama i eteričnom sjaju, već također fini detalji pokrivaju svaki centimetar mramora. Mogulski car je u 17. stoljeću naručio izgradnju mauzoleja u čast sjećanja na njegovu omiljenu suprugu, Mumtaz Mahal. Najbolje je planirati putovanje između listopada i ožujka, te ako imate vremena ostanite od ranog jutra do kasno u noć kako biste uživali u prizoru Taj Mahala obasjanog mjesečinom.

Veliki koraljni greben, Australija

Ovaj koraljni greben obuhvaća oko 135.000 kvadratnih milja, jedini vidljiv iz svemira. Svi koji se susretnu čak i s malim dijelom ovog diva zaslijepljeni su postojećom ljepotom. Ipak, puno više ljepote vas očekuje ispod površine vode: naići ćete na labirint sa više od 2.900 spektakularnih koraljnih grebena. Posjetite ovo područje u periodu između lipnja i listopada kako biste izbjegli velike vrućine u Australiji.

Borobudur, Indonezija

Pravo podrijetlo ovog impresivnog budističkog spomenika, koji se nalazi u središnjoj Javi, pomalo je sporno. Prema web stranici UNESCO-ve Svjetske baštine, Borobudur je osnovao kralj dinastije Saliendra negdje između 750. i 842. godine. Ipak, nije potrebna u potpunosti poduka iz povijesti kako bi se spomenik učinio veličanstvenim. Jednostavno uživajte u njegovom zamršenom sivo-kamenim reljefnim pločama ( umjetnički isklesane letvice od kamena prikazuju život Buddhe). Borobudur je još uvijek prekrasan unatoč obližnjim bombaškim napadima i vulkanskoj erupciji. Za posjet se odlučite u svibnju kada je navodno najčišći zrak u Javi. Između ostalog, planirajte svoj dolazak pri izlasku ili zalasku sunca kako biste prisustvovali tom očaravajućem prizoru.

Grand Canyon, USA

Zapanjujuće dubine i nevjerojatni zalasci sunca čine Grand Canyon krucijalnim za ovaj popis. Osim navedenog možete uživati u krajoliku, planinarenju ili na raftingu rijekom Colorado. Kako je i predsjednik Theodore Roosevelt rekao, ovaj park je ‘Jedna od velikih znamenitosti koje svaki Amerikanac, ukoliko je u mogućnosti putovati mora vidjeti.’ Ako želite istražiti ovaj park sjeverne Arizone predlažemo izbjegavanje ljetnih gužvi. Razmislite o posjeti između ožujka i svibnja ili rujna i studenog, kada je vrijeme ugodno i cijene su razumljive.

Palača Versailles, Francuska

Palača Versailles je imala skromne početke, no situacija se promijenila. Više ne predstavlja jednostavan lovački dom, nego raskošnu palaču koja odaje počast bivšoj francuskoj monarhiji. Bitna za izdvojiti je Dvoranu ogledala gdje su se 1919. sastali svjetski čelnici kako bi potpisali sporazum kojim je okončan Prvi svjetski rat, kao i vrtovi uređeni u francuskom stilu, fontana Apollon, te Mali Trianon darovan Mariji Antoaneti od supruga, kralja Louisa XVI. Rano ljeto je idealno za posjet ovom mjestu. U spomenutim vrtovima se između ostalog održavaju glazbeni koncerti i pojedini specijalni događaji kojima vrijedi prisustvovati.

Machu Picchu, Peru

Machu Picchu sadrži 12 hektara misterioznih hramova i terasa, te dokazuje da ovo drevno mjesto još uvijek održava svoj ugled izgubljenog grada Inka. Ovaj drevni grad uvijek je preopterećen planinarima koji istražuju, također je specifično iskustvo uhvatiti pogled iz Hrama Sunca. Kako biste izbjegli gužve dođite između listopada i travnja.

Veliki hram Ramzesa II, Egipat

Tijekom svoje 67-godišnje vladavine, faraona Ramzesa II, ostavljeno je mnogo vizualnih komponenti koji ukazuju na njegovu veličinu. Možda su najpoznatije četiri ogromne statue urezane u planinama južnog Egipta. Hram je izgrađen u Abu Simbelu. Ukoliko prođete kroz njega vidjeti ćete kipove i zamršene hijeroglife koji prikazuju pobjede egipatske vojske nad drevnom Libijom, Sirijom i Nubijom. Sljedeća vrata predstavlja manji hram Nefertari, posvećen faraonovoj omiljenoj ženi. Ukoliko želite biti istinski zadivljeni, posjetite Abu Simbel oko 20. veljače i 20. listopada. Dva puta godišnje tih dana sunčeve zrake sjaje izravno u hram, te obasjavaju umjetnička djela i skulpture.

Kineski zid, Kina

Proteže se kroz otprilike 4000 milja sjeverne Kine, te pogled iz različitih očišta pruža različito turističko iskustvo. Nalik na džunglu dijelovi Simatai i Jinshanling su pogodni za planinarenje, dok je raskošni Mutianyu je pogodan za fotografiranje. Putovanje je pogodno za bilo koje doba ( zamislite samo Kineski zid obavijen snježnim pokrivačem, crveno opadajuće lišće u jesen i zelenu travu u proljeće i ljeto), no probajte izbjeći horde turista koji dolaze vikendima diljem cijele godine.

Polarna svjetlost, Arktik

Do ovog znanstvenog fenomena dolazi kada se solarne čestice sudaraju u Zemljinom geomagnetskom polju i stvaraju šaren, veličanstven sjaj na nebu, u gornjem dijela atmosfere. Prema Huffington Postu: ‘ Idealni uvjeti gledanja su hladno, jasno i vedro nebo s malo svjetla.’ Iako je ovaj fenomen moguće vidjeti i iz drugih dijelova svijeta, polarna svjetlost je najrasprostranjenija u svijetu polarnih regija. Ime Aurora Borealis odnosi se na svjetla koja se vide iz sjeverne geografske širine. Za najbolji pogled preporučuje se posjet: Anchorage, Aljaska ili Calgary, Alberta. Među drugim zemljama polarna svjetlost se može također vidjeti i u dijelovima Danske, Finske, Islanda i Rusije.

Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

Iskoristite svoj potencijal i pronađite posao po svojoj mjeri! Prijavite se na portalu posao.hr i sretno!

Industrija

Kontinentalna Kina jedan je od trgovinskih partnera Hrvatske, a prava intelektualnog vlasništva odlučujući su čimbenik u poticanju te trgovine.

Ekonomija

U poljoprivredi su u posljednjih godinu dana najviše poskupili krumpir, žitarice, gnojivo i energenti, pokazuju najsvježiji podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni krajem...

Komentari

Rast inflacije za sobom vuče i pritiske na rast plaća.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.