Najmoćniji u svijetu zabave – Gaga, Oprah i Bieber u godini okrenuli pola milijarde dolara

Najmoćniji u svijetu zabave – Gaga, Oprah i Bieber u godini okrenuli pola milijarde dolara

Svega tri puta u sedam godina netko je u svijetu zabave uspio srušiti Oprah na čelu Forbesove ljestvice, a sada je to za rukom pošlo Lady Gagi, koja je u razdoblju od svibnja prošle godine, do svibnja ove godine zaradila 90 milijuna dolara. Prvo mjesto ljestvice najmoćnijih svjetskih celebritya Gagi nije donijela zarada, jer Oprah i dalje zarađuje najviše, već društvene mreže. Facebook i Twitter okupljaju stotine milijuna ljudi, a Lady Gaga je s njima postigla nevjerojatnu interakciju. Gagu na Facebooku „voli“ 34 milijuna, a na Twitteru ju slijedi 10 milijuna ljudi. Oni su nedavno u svega pet dana preuzeli milijun primjeraka Gaginog novog snigla „Born This Way“. Uostalom, koliki je Gagin utjecaj u svijetu društvenih mreža najbolje dočaravaju brojke na njezinoj Facebook stranici koje možete pogledati ovdje.

Oprah i U2 zaradili najviše

Oprah Winfrey u proteklih je godinu dana zaradila 290 milijuna eura. Prije dva dana snimila je posljednju epizodu svog showa. U 25 godina rada uvukla se pod kožu milijunima ljudi širom svijeta, a brojni amerikanci bez nje ne mogu zamisliti svoj život. Ukupno bogatstvo Oprah Winfrey procjenjuje se na gotovo tri milijarde dolara.

Treći najmoćniji čovjek u svijetu zabave još uvijek nije punoljetan. Sedamnaestogodišnji Justin Bieber od svibnja prošle do svibnja ove godine zaradio je 53 milijuna dolara. Bieber je zaradio pjevanjem na koncertima, prodajom pjesama i 3-D dokumentarcu koji je uprihodio vrtoglavih 100 milijuna dolara. Biebera je u orbitu lansirao Internet. Njegov prvi hit singl „Baby“ srušio je rekord YouTubea, pogledan je preko 500 milijuna puta.

Na četvrtom mjestu nalazi se U2, koji su po zaradi na drugom mjestu, odmah iza Oprah, ali na ljestvici moći tek na četvrtom mjestu. Veliku važnost Forbes je dao društvenim mrežama, a na njima vladaju Justin Bieber i Lady Gaga.

Podijeli

Odgovori

Top