Oprah Winfrey: Pet savjeta za sretniji život

Oprah Winfrey je osoba koja je oblikovala talk show format, omiljeno televizijsko lice milijuna ljudi širom planete. Njen marljivi rad i istančane socijalne vještine dovele su je u poziciju da mnogi vjeruju u ono što kaže, pa možda i ne bili suglasni s tim.

Oprah je poznata po tome da često dijeli savjete o raznim temama, a najčešće one u vezi sa samopoštovanjem i željom da se živi skladniji i sretniji život. Upravo je o toj temi govorila za američko izdanje časopisa Vogue.

Slavna voditeljica izdvojila je pet jednostavnih pravila kojih se ona svakodnevno pridržava i koja, kako kaže, uvijek iznova pozitivno utječu na njen život.

Ključ je u balansu

Mogu jesti sve što poželim, ali ne moram sve što poželim da jedem istovremeno. To je čitava filozofija života – možeš dobiti sve, ali ne odjednom, poručila je Oprah.

Odustajanje od zadanih normi ljepote

Dani u kojima sam bila opsjednuta time koliko sam mršava su davno prošli, kao i dani u kojima sam željela da dostignem neki standard kada je u pitanju fizički izgled. Sada sam sebi najljepša kad se dobro osjećam.

Pronalazak vremena za sebe

Uvijek pronađem način da barem jednom tijekom dana budem sama sa sobom. Ako pričamo o idealnom scenariju, na raspolaganju ću ujutro imati 20 minuta za sebe, a onda još i 20 minuta uvečer.

Jutra obilježena zahvalnošću

Nikad ne navijam alarm, ne vjerujem u njega i smeta mi. Umjesto toga, sama se budim oko šest sati, budući da su i moji psi navikli na takav raspored. Prva misao nakon buđenja svakog dana glasi ovako nekako: “Živa sam. Hvala!”

Život u sadašnjosti

Udahnite, izdahnite i podsjetite se da je upravo ovaj trenutak jedini koji imate i jedini za koji znate – podsjetila je Oprah Winfrey na nešto što većina nas, koliko god da je važno, najčešće zaboravlja.

Izvor: manager.ba

Podijeli

Odgovori

Top