Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Ona je najmlađa milijarderka koja je sama zaradila svoj novac

Na nedavno objavljenoj Forbesovoj listi milijardera na kojoj se nalazi više od 2770 osoba, od čega je njih skoro 500 prvi put ušlo u ovaj ekskluzivan klub, vjerojatno najzanimljivija osoba je Whitney Wolfe Herd.

Na nedavno objavljenoj Forbesovoj listi milijardera na kojoj se nalazi više od 2770 osoba, od čega je njih skoro 500 prvi put ušlo u ovaj ekskluzivan klub, vjerojatno najzanimljivija osoba je Whitney Wolfe Herd.

Priča Whitney Wolfe Herd prilično je neobična te uključuje optužbe za seksualno zlostavljanje i tužbe iz vremena dok je radila u Tinderu, a upravo joj je to (negativno) iskustvo pomoglo pri osnivanju vlastite aplikacije za upoznavanje Bumble. Također, za razliku od većine poslovnjaka i njenih kolegica i kolega na rukovodećim mjestima kompanija koji od 0 do 24 sata žive za posao, ona iznimno cijeni svoje privatno i obiteljsko vrijeme te, kako je naglasila u jednom intervjuu voli uzeti slobodna popodneva, prenosi Zimo.hr

I prije osnivanja Bumblea Wolfe Herd imala je veliko iskustvo s aplikacijama za upoznavanje te je bila dio ekipe koja je osnovala Tinder. Kompaniju je napustila nakon neslaganja s ostalim direktorima kompanije (s jednim je bila i u vezi) te je podigla i tužbu za seksualno uznemiravanje. Iako je kompanija koja upravlja Tinderom Match Group demantirala njene optužbe, ipak joj je platila oko milijun dolara za nagodbu. Također, tada je bila i na meti online zlostavljača zbog kojih je morala ugasiti i svoj profil na Twitteru.

Kako je na svojoj koži osjetila zlostavljanje – negativnih iskustava imala je i kao tinejdžerica, odlučila je pokrenuti aplikaciju u kojoj će svu kontrolu imati isključivo žene te u Bumbleu samo one mogu započeti razgovor s drugim osobama.

Kompaniju je pokrenula uz pomoć ruskog investitora Andreya Adreeva koji je još ranije osnovao društvenu mrežu Badoo, no prije dvije godine prodao je svoje udjele u obje kompanije. Udio Whitney Wolfe Herd u Bumbleu iznosi 11,6 posto te je, nakon izlaska kompanije na burzu, njeno bogatstvo procijenjeno na oko 1,3 milijardi dolara. Također, i ona ima udio u Badoou, a te dvije aplikacije zajedno imaju oko 40 milijuna korisnika, od kojih 2,5 milijuna plaćaju pretplatu.

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Dulum zemlje, prva sezona dokumentarne serije u četiri nastavka, priča o izazovima i uspjehu hrvatskih “poljoprivrednika vizionara”.

Lifestyle

Samopouzdanje, kao i većina drugih vještina, može se naučiti i bitno poboljšati.

Upravljanje biznisom

Upravo su vam dali novi projekt i nemate ni najblažu ideju kako ćete ga napraviti na vrijeme. A naravno, ne dolazi u obzir da...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.