Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Ona je najmlađa milijarderka koja je sama zaradila svoj novac

Na nedavno objavljenoj Forbesovoj listi milijardera na kojoj se nalazi više od 2770 osoba, od čega je njih skoro 500 prvi put ušlo u ovaj ekskluzivan klub, vjerojatno najzanimljivija osoba je Whitney Wolfe Herd.

Na nedavno objavljenoj Forbesovoj listi milijardera na kojoj se nalazi više od 2770 osoba, od čega je njih skoro 500 prvi put ušlo u ovaj ekskluzivan klub, vjerojatno najzanimljivija osoba je Whitney Wolfe Herd.

Priča Whitney Wolfe Herd prilično je neobična te uključuje optužbe za seksualno zlostavljanje i tužbe iz vremena dok je radila u Tinderu, a upravo joj je to (negativno) iskustvo pomoglo pri osnivanju vlastite aplikacije za upoznavanje Bumble. Također, za razliku od većine poslovnjaka i njenih kolegica i kolega na rukovodećim mjestima kompanija koji od 0 do 24 sata žive za posao, ona iznimno cijeni svoje privatno i obiteljsko vrijeme te, kako je naglasila u jednom intervjuu voli uzeti slobodna popodneva, prenosi Zimo.hr

I prije osnivanja Bumblea Wolfe Herd imala je veliko iskustvo s aplikacijama za upoznavanje te je bila dio ekipe koja je osnovala Tinder. Kompaniju je napustila nakon neslaganja s ostalim direktorima kompanije (s jednim je bila i u vezi) te je podigla i tužbu za seksualno uznemiravanje. Iako je kompanija koja upravlja Tinderom Match Group demantirala njene optužbe, ipak joj je platila oko milijun dolara za nagodbu. Također, tada je bila i na meti online zlostavljača zbog kojih je morala ugasiti i svoj profil na Twitteru.

Kako je na svojoj koži osjetila zlostavljanje – negativnih iskustava imala je i kao tinejdžerica, odlučila je pokrenuti aplikaciju u kojoj će svu kontrolu imati isključivo žene te u Bumbleu samo one mogu započeti razgovor s drugim osobama.

Kompaniju je pokrenula uz pomoć ruskog investitora Andreya Adreeva koji je još ranije osnovao društvenu mrežu Badoo, no prije dvije godine prodao je svoje udjele u obje kompanije. Udio Whitney Wolfe Herd u Bumbleu iznosi 11,6 posto te je, nakon izlaska kompanije na burzu, njeno bogatstvo procijenjeno na oko 1,3 milijardi dolara. Također, i ona ima udio u Badoou, a te dvije aplikacije zajedno imaju oko 40 milijuna korisnika, od kojih 2,5 milijuna plaćaju pretplatu.

Preporučujemo

Lifestyle

GLAMI, jedinstvena modna tražilica koja se oslanja na umjetnu inteligenciju, u Hrvatskoj posluje iznad očekivanja i za svoje partnere uspijeva generirati narudžbe u vrijednosti...

Turizam

Kriza se odužila. Turizam je na koljenima, a s njime i oko 450 obiteljskih malih hotela koje očekuje još jedna neizvjesna sezona.

Lifestyle

Svi ljudi su više ili manje lijeni. Neki su ipak previše, i to se smatra ogromnom manom. Ali što ako to nije toliko loša...

Edukacija

Sigurno imate kolegice i kolege s kojima su odnosi sjajni i one s kojima vam odnosi nisu baš onakvi kakve priželjkujete.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.