Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Najniža zagrebačka neto plaća manja od tri tisuće kuna

Prosječna neto plaća za veljaču ove godine u Zagrebu je iznosila 6.440 kuna, podatak je Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada.

Prosječna neto plaća za veljaču ove godine u Zagrebu je iznosila 6.440 kuna, podatak je Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada.

Prosječna zagrebačka neto plaća za veljaču tako je na mjesečnoj razini bila manja za 10 kuna ili nominalno za 0,15 posto, a na godišnjoj je razini, u odnosu na prosjek za veljaču prošle godine, niža nominalno za 0,23 posto, ili za 15 kuna. Po podacima gradske statistike, prosječna neto plaća u zagrebačkom gospodarstvu za veljaču je iznosila 6.518 kuna, a u izvan gospodarskim djelatnostima 6.272 kune.

Prosječna zagrebačka neto plaća u prva dva mjeseca ove godine iznosila je 6.445 kuna, što je nominalo 0,4 posto više nego u istom razdoblju lani. Podaci zagrebačke statistike pokazuju da su najveće prosječne neto plaće za veljaču zabilježene u djelatnostima popravak i instaliranje strojeva i opreme od 13.706 kuna te proizvodnja pića 12.670 kuna. To su ujedno i dvije djelatnosti koje bilježe izrazito visok rast neto plaća na mjesečnoj razini, u popravku i instaliranju strojeva i opreme se u odnosu na prosjek za siječanj bilježi nominalni porast za čak 65,7 posto, a u proizvodnji pića za 55,6 posto.

Inače, prosječna mjesečna neto plaća, uz plaće zaposlenih za obavljene poslove po osnovi radnog odnosa, obuhvaća i naknade primjerice za godišnji odmor, blagdane i neradne dane, za topli obrok i sl., kao i primitke po osnovi naknada, potpora i nagrada u iznosima na koje se plaćaju doprinosi, porezi i prirezi.

Prosječnu neto plaću za veljaču iznad 10 tisuća kuna zagrebačka statistika registrira u još tri djelatnosti – u promidžbi (reklama i propaganda) i istraživanju tržišta 12.458 kuna, financijskim uslužnim djelatnostima, osim osiguranja i mirovinskih fondova, 10.026 kune, te u računalnom programiranju i s tim povezanim djelatnostima gdje je prosjek bio 10.022 kune.

S druge pak strane, najniža je zagrebačka neto plaća, manja od 3 tisuće kuna, bila u zaštitnim i istražnim djelatnostima i za veljaču je prosjek u toj djelatnosti iznosio 2.850 kuna.

Manja od četiri tisuće kuna za velječu je bila prosječna zagrebačka neto plaća u uslugama u vezi s upravljanjem i održavanjem zgrada te djelatnosti uređenja i održavanja krajolika gdje je iznosila 3.159 kuna, u proizvodnji odjeće 3.341 kunu, proizvodnji drva i proizvoda od drva, osim namještaja 3.459 kuna, proizvodnji kože i srodnih proizvoda 3.589 kuna, proizvodnji tekstila 3.697 kuna te djelatnosti zapošljavanja gdje je prosjek bio 3.702 kune.

Prosječna zagrebačka bruto plaća za veljaču je iznosila 9.781 kunu, što je 77 kuna više nego za siječanj, a 36 kuna manje nego za veljaču 2013. godine.

Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

Ako ste u potrazi za poslom, ne morate tražiti dalje!

Ljudski resursi

U suradnji s portalom posao.hr, donosimo vam top 10 poslovnih ponuda ovog tjedna. Želimo vam sreću u potrazi!

Ljudski resursi

S udjelom od 27,3 posto mlađih od 30 godina koji su zaposleni na određeno Hrvatska nije najgora u Europskoj uniji, ali je među najgorima,...

Ljudski resursi

Među brojnim osobinama koje poslodavci traže kod sadašnjih i potencijalnih zaposlenika, uz bok znanjima i vještinama vezanim uz sam posao, u pravilu se ističe...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.