Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Najprodavaniji automobil u Hrvatskoj je…

Tijekom prvih šest mjeseci ove godine u Hrvatskoj su registrirana 21.133 nova automobila, što je 5.749 vozila ili 37,3 posto više nego istom lanjskom razdoblju, pokazuju podaci agencije Promocija plus.

Tijekom prvih šest mjeseci ove godine u Hrvatskoj su registrirana 21.133 nova automobila, što je 5.749 vozila ili 37,3 posto više nego istom lanjskom razdoblju, pokazuju podaci agencije Promocija plus.

Po tim je podacima, samo u lipnju registrirano 4.269 novih automobila, što je 1.079 automobila ili 33,8 posto više nego u lipnju prošle godine.

Na mjesečnoj je razini pak, u odnosu na svibanj ove godine, u lipnju zabilježen pad prodaje i to za 12,3 posto, odnosno prodan je 601 automobil manje.

Podaci za prvih šest mjeseci ove godine pokazuju da je početkom godine, u siječnju i veljači registrirano po nešto više od dvije tisuće automobila mjesečno, u ožujku je prodaja premašila tri tisuće, da bi se od travnja bilježila prodaja više od četiri tisuće automobila mjesečno, a najviše ih je prodano u svibnju, 4.870.

Uz napomenu da na umu treba imati i nisku prošlogodišnju bazu, poznavatelji automobilskog tržišta rast prodaje na godišnjoj razini, posebice u drugom tromjesečju, ponajviše pripisuju utjecaju nabave novih vozila za Vladu i ministarstva te popunjavanjem rent-a-car flote.

Podaci po markama pokazuju da je vrh ljestvice drži Volkswagen s 3.336 registracija u prvih šest mjeseci, čime zauzima 15,8 posto tržišta.

Na drugom je mjestu Opel koji je u prvom polugodištu prodao 2.851 vozilo, što je tržišni udio od 13,5 posto, a treća je Škoda s prodanih 2.477 auta, čime zauzima 11,7 posto tržišta.

Peugeot je u prvom polugodištu prodao 1.449 novih automobila i njegov je tržišni udio 6,8 posto.

Više od tisuću vozila u razdoblju siječanj-lipanj prodali su i Citroen (1.223), Renault (1.129), Ford (1.057) i Hyundai (1.053).

Među modelima, najprodavaniji su Škoda Octavia (1.541 automobil), Volkswagen Golf (1.178), Opel Astra (1.126), Opel Corsa (1.114) i Volkswagen Polo (929).


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Lifestyle

Poradite na koncentraciji jer samim time ćete bolje raditi i osjećat ćete se zadovoljniji zbog rezultata. Evo nekoliko savjeta za bolju koncentraciju!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.