Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ljudski resursi

Najtraženiji sezonski radnici u Hrvatskoj su prodavači, konobari i skladištari

Od 24. siječnja do 2. veljače održan je online sajam sezonskih poslova Sezonac.hr, najveći virtualni susret poslodavaca u potrazi za kvalitetnim sezonskim radnicima te posloprimaca koji tragaju za karijernim iskorakom.

posao

Na ovogodišnjem sajmu je sudjelovalo 37 poslodavaca – trgovački lanci, hotelske kuće i ugostiteljski objekti, a posjetitelji su se mogli prijaviti na više od 200 oglasa za posao.

Najtraženiji sezonski radnici – prodavači, konobari i skladištari

Sajam je zabilježio više od 200.000 posjeta te više od 1.200 000 pregleda stranica, kao i 7.200 prijava na oglašena radna mjesta.

Uzimajući u obzir broj natječaja za posao kojima su poslodavci tražili ‘pojačanja’, najtraženiji sezonski radnici su prodavač, konobar, kuhar, skladištar i sobar/sobarica, a to su ujedno i oglasi s najviše prijava posloprimaca.

Očekivano, većina oglašenih radnih mjesta na sajmu odnosila se na sezonski rad, no u značajnom broju oglasa poslodavci su nudili i mogućnost zasnivanja stalnog radnog odnosa nakon završetka ljetne turističke sezone.

Veliki interes radnika iz regije

Pored posloprimaca iz Hrvatske, sajam je ponovno pobudio veliki interes i kod radnika iz regije te je, kao i prethodnih godina, zabilježen velik broj prijava na oglašena radna mjesta od strane kandidata iz susjednih zemalja. 

Najviše interesa za pronalaskom sezonskog posla u Hrvatskoj i ove godine su iskazali posloprimci iz Bosne i HercegovineSjeverne Makedonije i Srbije.

Na sajmu su sudjelovali:

Valamar, Lidl, Maistra, Liburnia, Le Méridien Lav, Aquapark Istralandia, Blue Sun, Jadranka Trgovina, Aroma Global, Tommy, Aminess, Jamica, INA, Best Solutions, Jadran d.d., Zagrebačka pivovara, Coca Cola, Metro, Petrol, Konzum, Spar, Radisson Blu, Proficio, Kaufland, McDonald’s – Globalna hrana, Eurospin, Uniline grupa, Roan Camping Holidays, Maslinica, Adriatic kamp, Esplanade, Cresanka, Lush, Lošinjska plovidba, Rudan, Vila Rova i Sunsail Adriatic.

MojPosao.net

Pročitajte još:

Poduzeća

Selidbom na novu lokaciju Poliklinika Aviva, koja godišnje pruža usluge za preko 60.000 pacijenata, postaje najveća i najmodernija te tehnički najopremljenija privatna poliklinika na...

Edukacija

Povodom 30. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Japana i Hrvatske, održana je svečana dodjela knjiga japanske zaklade za razvoj društva – The Nippon Foundation...

Poduzeća

Najsnažniji hrvatski brand - Zvijezda majoneza - neizostavan je dodatak brojnim jelima, a otkad se počela industrijski proizvoditi 1959. godine u tadašnjoj Tvornici ulja...

Industrija

Prema Strategiji EU za tekstil i odjeću u idućih deset godina tvrtke će morati uložiti resurse u primjenu novih tehnologija s naglaskom na digitalizaciju,...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.