Najugledniji svjetski stručnjaci na 8. Međunarodnoj konferenciji “Alternativno rješavanje sporova – suradnja uprave i pravosuđa s gospodarstvom”

Hrvatska obrtnička komora 24. i 25. listopada, organizira 8. Međunarodnu konferenciju „Alternativno rješavanje sporova – suradnja uprave i pravosuđa s gospodarstvom“ na kojoj će uz hrvatske stručnjake sudjelovati brojni eksperti iz Kanade, Španjolske, Italije, Mađarske, Grčke, Francuske, Belgije, Ujedinjenog Kraljevstva i Rumunjske.

Poseban gost konferencije je jedan od najuglednijih svjetskih stručnjaka za online rješavanje sporova, Ethan Katsh, prof. emeritus prava na američkom „University of Massachusetts“.  „Otac“ online rješavanja sporova (ORS/engl. ODR), kako ga zovu, na konferenciji će održati predavanje na temu: „Online rješavanje sporova kao poticaj e-trgovini, razvoj i postojeći sustavi“.

U predavanju će naglasak biti na promjeni koncepta rješavanja sporova uvođenjem digitalnih alata u pravosuđe kao i na područje alternativnih metoda rješavanja raznih vrsta sporova s naglaskom na rješavanje potrošačkih sporova te će kao i svake godine biti dan pregled sustava medijacije (mirenja) u nekoliko država EU.

Najvažnije teme i područja koja su u fokusu rada ove konferencije su:

  • Online rješavanje sporova – razvoj i primjeri iz prakse (eBay)
  • Cyberjustice – primjena digitalnih alata
  • Izazovi uključivanja u prekograničnu e-trgovinu – Projekt ConsumerLawReady
  • Medijacija u državama članicama EU i Kanadi
  • Alternativno i online rješavanje sporova u bankarstvu, energetici, turizmu

Konferencija, kao najznačajnija takva u regiji, održava se pod Visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike te pokroviteljstvima resornih ministarstava i središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, a svake godine je posjećuje više od 150 sudionika iz Hrvatske i inozemstva.

Više informacija o konferenciji koja se održava u Hrvatskoj obrtničkoj komori, Velika dvorana,  Ilica 49/I, Zagreb, možete pronaći na www.hok.hr

Podijeli

Odgovori

Top