Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Nastavljen rast nezaposlenosti

Krajem prosinca prošle godine u Osječko-baranjskoj županiji evidentirano je 38.309 nezaposlenih osoba, što je 1,3 posto više nego u studenom i 2,4 posto više nego u prosincu 2012. godine, podaci su Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Osijeku.

Krajem prosinca prošle godine u Osječko-baranjskoj županiji evidentirano je 38.309 nezaposlenih osoba, što je 1,3 posto više nego u studenom i 2,4 posto više nego u prosincu 2012. godine, podaci su Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Osijeku.

U prosincu je povećanje nezaposlenosti zabilježeno je u svim ispostavama toga Područnoga ureda, a najviše u Osijeku, Našicama i Belom Manastiru.

Tijekom 2013. godine nezaposlenost se u toj županiji prosječno mjesečno povećavala po stopi od 0,2 posto, a u stalnom je porastu od srpnja do prosinca, prosječno za 2 posto.

Stopa zapošljavanja s evidencije Zavoda tijekom prošle godine bila je 26,9 posto, što znači da se na 100 nezaposlenih temeljem ugovora o radu zapošljavalo 27 osoba, i u odnosu na 2012. godinu povećana je za 0,4 posto.

U prosincu prošle godine, u odnosu na prethodni mjesec, smanjenje nezaposlenih zabilježeno je kod nezaposlenih sa završenim fakultetom, za 3,4 posto i prvim stupnjem fakulteta, za 2,7 posto, dok se najveće povećanje nezaposlenih, od 2,5 posto, bilježi kod osoba sa završenom osnovnom školom.

Na kraju prošlogodišnjeg prosinca 49,4 posto nezaposlenih na evidenciji osječkog HZZ-a čekalo je na zaposlenje duže od godinu dana, i u odnosu na isti mjesec 2012. godine njihov se udio povećao za 2,9 posto.

U prosincu prošle godine godine u evidenciju nezaposlenih prijavilo se 2.630 novih osoba, što je 12,8 posto manje nego u studenom, a 9,9 posto više nego u prosincu 2012. godine. Najviše novoprijavljenih nezaposlenih osoba došlo je izravno iz radnog odnosa i to iz prerađivačke industrije, građevinarstva te djelatnosti pružanja smještaja, pripreme i usluživanja hrane.

Iz evidentirane nezaposlenosti u prosincu je otišlo ukupno 2.146 osoba, 8,9 posto više nego u studenom i 40,6 više nego u prosincu 2012. Prema ugovoru o radu u prosincu je zaposleno 1.015 osoba, najviše u trgovini, prerađivačkoj industriji te javnoj upravi i obrani.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.