Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Navedite zaposlenike da vam se otvore

Svakih nekoliko dana postavite pitanje jednom od svojih zaposlenika: Koja je nagluplja stvar na kojoj danas radiš?

Svakih nekoliko dana postavite pitanje jednom od svojih zaposlenika: Koja je nagluplja stvar na kojoj danas radiš?

Svaki dan možete šetati po uredu kao šef, vlasnik tvrtke i razmišljati kako niste zastrašujuća osoba, niste netko koga će se ostali zaposlenici bojati i kako su svi slobodni u bilo koje vrijeme ući u vaš ured i postaviti vam pitanje. Ali puno ljudi, posebno onih koji vas ne poznaju dugo vremena, zastrašuje vaša titula, sama činjenicu da ste šef, i to što ne razgovarate s njima svaki dan.

Kada imate snažnu osobnost, morate biti sigurni da ne zastrašujete ljude još i više. Ako ljutitog izraza lica kažete da imate dan otvorenih vrata svog ureda te pozivate zaposlenike da vam dođu reći sve što ih muči, savjetovati se i informirati o vašim aktualnim, kao i planiranim projektima, zar doista mislite da će itko od njih prijeći prag vrata vašeg ureda?

Potrebno je ”boriti” se protiv statusa zastrašujućeg poslodavca. Jer moglo bi patiti i vaše poslovanje. Zato bi povremeno trebali postaviti pitanje nekom od svojih zaposlenika, nešto poput – što je najgluplja stvar na kojoj danas radiš?

Na taj način ostvarit ćete nekoliko stvari. Kao prvo, čak i ako mislite da projekt zapravo i nije glup, to će nasmijati vašeg zaposlenika i opustiti ga. Kao ni vama, vašem djelatniku tada neće biti teško shvatiti da doista možete razgovarati o svemu. Zaposlenici će vam lakše dolaziti s upitima, savjetima i prijedlozima, a sve to rezultirat će boljim poslovanjem i ugodnijom radnom atmosferom.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.