Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Ne nasjedajte na ovu prevaru!

‘Zvali smo vas u vezi posla. Kad stignete javite se’, poruka je koja je stigla na mobitel jedne djevojke, a poslana je s broja za usluge s posebnom tarifom.

'Zvali smo vas u vezi posla. Kad stignete javite se', poruka je koja je stigla na mobitel jedne djevojke, a poslana je s broja za usluge s posebnom tarifom.

Da mnogi u današnje vrijeme ne biraju previše prilikom odluke kako će doći do novca dokazuje i slučaj jedne djevojke, koja se javila na Danas.net.hr ogorčena činjenicom da pojedini pokušavaju izvući posljednje kune iz džepova brojnih nezaposlenih.

Naime, ona je prije nekoliko dana na mobitel primila SMS poruku s tekstom: ”Zvali smo vas u vezi posla. Kad stignete javite se.”, a poslana je s broja 064 za koji se primjenjuju posebne tarife.

Ujedno treba napomenuti da su 064 brojevi usluge sa sadržajem neprimjerenim za djecu, a cijena telefonskog poziva po minuti iznosi 6,99 kuna za fiksnu mrežu i 8,41 kunu za mobilne mreže.

Moderne tehnologije – nove mogućnosti prevare

Temeljem upita, Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije utvrdila je da sporni broj spada u kategoriju broja za usluge s posebnom tarifom te se nalazi u mreži jednog domaćeg operatora, a pružatelj usluge je jedna mala tvrtka.

”Inspektor elektroničkih komunikacija će istražiti uslugu koja se pruža putem navedenog broja te poduzeti sve zakonski predviđene mjere. Nažalost, moderne tehnologije nam osim novih mogućnosti za komunikaciju često donose i nove mogućnosti za prijevare. HAKOM u svim svojim javnim nastupima upozorava korisnike da ne odgovaraju na SMS-ove s nepoznatih brojeva (često i međunarodnih)”, poručili su iz HAKOM-a.

Neslužbeno se doznaje da je u lipnju ove godine inspektor elektroničkih komunikacija HAKOM-a protiv iste tvrtke već jednom donio rješenje o općem pravnom postupku.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.