Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

NEM Dubrovnik 2023., prvi dan: Službeno otvorenje dosad najvećeg izdanja

Omiljeni TV market u CEE regiji, poznat i kao TV market s pogledom, NEM Dubrovnik 2023 započeo je 5. lipnja u Dubrovniku nakon što su pristigli vodeći stručnjaci TV industrije iz cijelog svijeta.

Omiljeni TV market u CEE regiji, poznat i kao TV market s pogledom, NEM Dubrovnik 2023 započeo je 5. lipnja u Dubrovniku nakon što su pristigli vodeći stručnjaci TV industrije iz cijelog svijeta.

Do 8. lipnja Dubrovnik će biti središnje mjesto okupljanja stručnjaka, vodećih ljudi TV industrije i kupaca TV sadržaja koji će uz inspirativne keynote govornike, informativne razgovore za okruglim stolom i prezentacije, premijerne projekcije TV sadržaja i mnoge druge prilike za networking u ugodnom ambijentu sa zanimljivim sudionicima i gostima sljedećih nekoliko dana imati priliku uspješno sklapati poslove.

Ovogodišnje i dosad najveće izdanje NEM Dubrovnika okupilo je rekordan broj sudionika, izlagača i sponzora. Networking je započeo uz kavu koji je omogućio OIV digital signals and networks.

Frank Spotnitz, CEO & Executive Producer, Big Light Productions te čest i omiljen gost NEM Dubrovnika, predstavljen je kao prvi od 11 keynote govornika. G. Spotnitz iznio je svoje viđenje promjena koje se neprekidno događaju u televizijskoj industriji: „Ako želimo poboljšati televiziju u Europi, onda mi se čini da je dobar početak imati osnovne vrijednosti prema kojima stremimo. Trebamo pokrenuti praktičnije, konkretnije strategije – u svim europskim područjima, ali pogotovo u malim zemljama gdje su resursi manje dostupni. Na taj nedostatak ekonomske moći možda se gleda kao na hendikep, ali isto tako može biti i prednost – to su mjesta gdje je promjenu lakše prigrliti upravo zbog njihove veličine.“

Maria Rua Aguete, Omdia, otvorila je program Panel Rooma prezentacijom FAST Revenues, u kojoj je najavila što očekuje od FAST poslovanja u regiji CEE rekavši, između ostaloga, da korisnicima FAST postaje manje zanimljiv kako raste broj pretplata za plaćeni TV sadržaj, uz konstantno velik broj gledatelja besplatnih TV programa. Očekuje se da će FAST u Istočnoj Europi u sljedećih pet godina udvostručiti prihode te u 2028. godini ostvariti prihod od 42 milijuna dolara.

Prvog dana NEM-a prisjetili smo se proteklih uzbudljivih deset godina u kojima je nastao i rastao New Europe Market (NEM). Na okruglom stolu 10 godina NEM-a, održanom pod sponzorstvom Mediavisiona, uz Sanju Božić-Ljubičić, direktoricu Pickboxa, Mediatranslationsa, Mediavisiona i NEM-a, sudjelovali su dugogodišnji suradnici i prijatelji NEM-a.

Govorili su o proteklih deset godina, prisjećajući se raznih anegdota i nezaboravnih zajedničkih trenutaka na TV marketu na koji rado dolaze svake godine. „Divno je vidjeti kako se ovo događanje razvilo. To je jedino događanje na kojem možete vidjeti konkurenciju i izmijeniti ideje. Ovaj zatvoreni krug prepun je energije“, rekao je Pavel Stantchev, a Branko Čakarmiš dodao: „NEM je počeo kao mala ideja koja je prerasla u događanje svjetske klase za našu industriju.“

Dania Ramirez, Ryan Broussard

Kao ponosni sponzor prve večeri, Sony Pictures Television održao je eksluzivnu projekciju serije Alert: Missing Persons Unit uz vrlo posebne goste: Dania Ramirez (Sweet Tooth: Rogati dječak, Jednom davno, Svita) i Ryan Broussard (Only Murders in the Building, Sistas, Black Bird) sudjelovali su u Q&A razgovoru nakon projekcije kojeg je vodio moderator Mark Young (EVP, Distribution, SPT, EMEA). Zvijezde ove televizijske serije izjavile su da im je iznimno drago što je Fox najavio drugu sezonu odmah nakon velikog uspjeha prve sezone na više platformi. Najavljeno je da u drugoj sezoni produkciju preuzima Carla Kettner (Panhandle, Crna lista, Kosti) s Johnom Eisendrathom kao izvršnim producentom te da će druga sezona serije nastaviti pružati zanimljive i uzbudljive priče.

Prvu večer savršeno je zaokružio Eutelsatov party na kojem su uzvanici u ugodnoj atmosferi razgovarali o zanimljivim panelima, govornicima i novim prilikama za networking koje ih očekuju sljedećih nekoliko dana.

Bio je to savršen završetak prvog dana na NEM Dubrovniku 2023.

Više informacija dostupno je na službenoj internetskoj stranici NEM Dubrovnik 2023.


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Lifestyle

Što su o inspiraciji rekli pisci, pjesnici, skadatelji...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.