Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Nema dogovora u zdravstvu! [VIDEO]

Sindikati u sporu oko cifri. Sutra nastavak pregovora.

Sindikati u sporu oko cifri. Sutra nastavak pregovora.

Iako 48. dan štrajka bio najavljivan kao finalni – tj. konačni za dogovore ni danas nema konsenzusa.

Naime, Predsjednik Sinidikata liječnika Ivica Babić novinarima je rekao kako  ‘kamen spoticanja’ predstavlja predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Spomenka Abveršek te da je upravo ona razlog što nije postignut dogovor.

[infopunkt 7392 4]

[infopunkt 7392 5]

Više o nastavku štrajka i načinima otpora po pitanju liječnika znat će se nakon njihove glavne skupštine sindikata koja je započela u 12 sati.

Abveršek je pak kazala da Babić iznosi krive podatke kada govori da bi novim kolektivnim ugovorom liječnici trebali dobiti 70 milijuna kuna neto godišnje. Kaže kako je on tražio za 5.700 liječnika 260 milijuna kuna neto godišnje te je postavila pitanje što je s ostalim zdravstvenim djelatnicima, a ukupno ih je 72.000.

Ministar Ostojić nije se želio boriti ciframa te stati između sindikata, ali kaže kako će sve ići po zakonu. Također je istaknuo kako dogovor očekuje sutra ili prekosutra.

[infopunkt 7392 9]


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.