Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Nemoralna ponuda ili… HT napušta 403 zaposlenika uz 201 milijun kuna otpremnine

Iako je ugovorom zajamčeno da neće biti otpuštanja tijekom njegove valjanosti, do 30. lipnja 2014., to ne isključuje izdvajanje pojedinih poslovnih procesa koja podrazumijeva proces transformacije poslovanja

Iako je ugovorom zajamčeno da neće biti otpuštanja tijekom njegove valjanosti, do 30. lipnja 2014., to ne isključuje izdvajanje pojedinih poslovnih procesa koja podrazumijeva proces transformacije poslovanja

Nakon višemjesečnih pregovaranja u utorak je u sjedištu T-Hrvatskog Telekoma potpisan Kolektivni ugovor između poslodavca i sindikata. Iako je ugovorom zajamčeno da neće biti otpuštanja tijekom njegove valjanosti, do 30. lipnja 2014., to ne isključuje izdvajanje pojedinih poslovnih procesa koja podrazumijeva proces transformacije poslovanja.

Također, posebnom ponudom kompaniju će napustiti 403 zaposlenika do kraja lipnja. Za njih je osigurana posebna ponuda otpremnina u ukupnoj visini od 201 milijun kuna.

Važno je napomenuti da je novim Kolektivnim ugovorom zadržana glavnina materijalnih prava radnika, primjerice božićnica od 2.500 kuna, uskrsnica, dar djeci i jubilarne nagrade, unatoč činjenici da je godišnji regres po  zaposleniku sa 6.000 smanjen na 3.000 kuna bruto.

Otpremnine, tvrde u HT-u, ostaju među najvišima u državi, u prosječnom iznosu od 360.000 kuna bruto troška kompanije po zaposleniku.

Novi KU potpisali su predsjednik Uprave i glavni direktor HT-a Ivica Mudrinić te članica Uprave i glavna direktorica za ljudske resurse Irena Jolić Šimović, a u ime sindikata predsjednik Hrvatskog sindikata telekomunikacija (HST) Juko Cikojević i potpredsjednik Republičkog sindikata radnika Hrvatske (RSRH) Ivan Majdak.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Lifestyle

Poradite na koncentraciji jer samim time ćete bolje raditi i osjećat ćete se zadovoljniji zbog rezultata. Evo nekoliko savjeta za bolju koncentraciju!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.