Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Poduzeća

Nestlé objavio rezultate za prvo tromjesečje 2022.

Nestlé Health Science završio je kupovinu većinskog udjela u Orgainu, lideru u kategoriji ishrane na bazi biljaka.

Kompanija Nestlé objavila je financijske rezultate za prvo tromjesečje 2022. godine, a tim povodom Mark Schneider, izvršni direktor kompanije Nestlé rekao je: „U prvom tromjesečju ove godine, rat u Ukrajini izazvao je neopisivu ljudsku patnju. Ostajemo posvećeni pružanju podrške i humanitarne pomoći našim tamošnjim kolegama, dok stojimo uz međunarodnu zajednicu u pozivu na mir. Unatoč izazovnom okruženju ostvarili smo snažan organski rast prodaje s otpornim internim rastom. Povećali smo cijene na odgovoran način, a inflacija nastavlja naglo rasti, što će zahtijevati dalje određivanje cijena i mjera za ublažavanje posljedica tijekom godine. Nestlé tim pravovremeno je reagirao na ove prepreke te agilno i odlučno unaprijedio našu dugoročnu strategiju i ciljeve održivosti“.

Nestlé regija Sjeverni Jadran (Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina)

“Organski rast u regiji Sjeverni Jadran u prvom tromjesečju 2022. iznosio je 4,6%, a organski rast u Hrvatskoj 1,8%. Najveći doprinos rastu su brendovi Purina, Nestlé Professional i konditorski portfelj, s dvoznamenkastim rastom. Uspješnim rezultatima u regiji Sjeverni Jadran kontinuirano doprinose i naši dugogodišnji partneri i distributeri – Alca, MPG, Inspharma, ARC i MCI. Nastavljamo s podrškom lokalnim zajednicama te smo u prva tri mjeseca ove godine donirali naše proizvode u vrijednosti od oko 130 tisuća švicarskih franaka. Nastavit ćemo slijediti preferencije naših potrošača i nastaviti poslovanje na održiv način”  kazao je Laurentiu – Florin Dimitriu, generalni direktor kompanije Nestlé za Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu.

Prodaja na nivou Grupe

Organski rast dosegnuo je 7,6%, uz stvarni unutarnji rast (RIG) od 2,4%, dok su cijene porasle za 5,2% u skladu sa značajnim porastom inflacije. Organski rast sada isključuje područje Rusije, imajući u vidu značajno otežane uvjete trgovine i odluku kompanije Nestlé da se fokusira na osiguravanje osnovnih životnih namirnica. Po kategoriji proizvoda, Purina PetCare je najviše doprinijela organskom rastu, a prodaja konditorskih proizvoda je rasla dvoznamenkastom stopom, uz snažan rast brenda KitKat. Kava je zabilježila visok jednoznamenkasti rast zahvaljujući velikoj potražnji proizvoda brendova Nescafé Starbucks i Nespresso.

Prognoza za 2022. godinu

Očekuje se organski rast prodaje od oko 5% i marža profita trgovanja između 17,0% i 17,5%. Također, očekuje se da će se kapitalna efikasnost i osnovna zarada po akciji u stalnoj valuti povećati.


Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.