Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Nestlé objavio rezultate za prvu polovicu 2020. godine

Najveća prehrambena kompanija na svijetu Nestlé predstavila je poslovne rezultate za prvu polovicu godine i perspektivu u 2020. godini s obzirom na pandemiju COVID-19.

Najveća prehrambena kompanija na svijetu Nestlé predstavila je poslovne rezultate za prvu polovicu godine i perspektivu u 2020. godini s obzirom na pandemiju COVID-19:

  • Organski rast je 2,8 % sa stvarnim internim rastom od 2,6 % i rastom cijena od 0,2 %. Rast je podržan održivim zamahom u obje Amerike, poduzećima Purina PetCare i Nestlé Health Science.
  • Prodaja dijelova poslovanja i devizno poslovanje smanjili su prodaju za 12,3 %. Ukupna prijavljena prodaja smanjila se za 9,5 % na 41,2 milijarde CHF (prva polovica u 2019. godini: 45,5 milijardi CHF).
  • Interno usklađena profitna marža (UTOP) postigla je 17,4 %, što je porast za 30 baznih bodova. Profitna marža (TOP) povećala se za 140 baznih bodova na 16,9 %.
  • Zarade po dionici povećale su se za 22,2 % na 2,06 CHF na temelju izvješća. Usklađena zarada po dionici porasla je za 0,5 % u stalnoj valuti i smanjila se za 5,9 % na temelju izvješća na 2,01 CHF.
  • Slobodni novčani tok smanjio se za 19,1 % na 3,3 milijuna CHF, uglavnom zbog odgođene isplate dividendi od povezanog društva i niže iskazane prodaje.
  • Upravljanjem portfeljem odvija se po planu. Društvo Nestlé istražuje strateške mogućnosti, uključujući moguću prodaju dijelova poslovanja s vodom u Sjevernoj Americi i poslovanja s mlijekom od kikirikija Yinlu i konzerviranom rižinom kašom u Kini. Isto tako, društvo Nestlé dovršilo je prodaju udjela od 60 % u poslovanju brendom suhomesnatih proizvoda Herta (hladni naresci i mesne prerađevine) društvu Casa Tarradellas.
  • Perspektiva u 2020. godini: očekujemo cjelogodišnji organski rast prodaje između 2 % i 3 %. Očekuje se poboljšanje interno usklađene profitne marže. Očekuje se porast temeljne zarade po dionici u stalnoj valuti i učinkovitosti kapitala. Ove se smjernice temelje na našim trenutačnim saznanjima o razvoju bolesti COVID-19 i ne predviđaju nikakva značajna pogoršanja na temelju postojećih uvjeta.

Mark Schneider, glavni izvršni direktor kompanije Nestlé, izjavio je: „COVID-19 i dalje utječe na ljude u cijelom svijetu. Podržavamo sve one koji su pogođeni i predano pomažemo gdje možemo. Htio bih se zahvaliti svakom članu tima unutar kompanije Nestlé na njihovoj predanosti i napornom radu u ovim nevjerojatnim izazovima. Naši prioritetu su isti, očuvati sigurnost naših ljudi, osigurati neprekidnu opskrbu neophodne hrane i pića potrošačima, te pomaganje zajednicama unutar kojih poslujemo kao i poslovnim partnerima financijskom i/ili nenovčanom podrškom.  U okolini koja se brzo mijenja Nestlé isporučuje čvrst organski rast te poboljšane marže u prvoj polovici godine. Navedeni rezultati dokazuju spremnost našeg poslovanja i snagu našeg diversificiranog portfelja na svim geografskim područjima, kategorijama proizvoda i kanalima. Uz ponašanje potrošača koje se mijenja brže nego ikada prije, prilagođavamo se ovoj novoj stvarnosti tako da osnažujemo svoju inovaciju, iskorištavamo svoje digitalne sposobnosti i brzo ih implementiramo. Naši angažirani timovi i njihova predanost ostvarenju poslovnih rezultata dok pokreću napredak na temelju naših društvenih i ekoloških obveza jest ono što nas iz dana u dan čini snažnijim društvom.“


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.