Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Komentari

Netipična banka koja brine o ravnopravnosti na radnom mjestu

Žene u brojnim tvrtkama diljem svijeta i dalje su slabije zastupljene na rukovodećim pozicijama, a mnoge su za svoj rad plaćene manje nego muškarci na istim pozicijama.

Žene u brojnim tvrtkama diljem svijeta i dalje su slabije zastupljene na rukovodećim pozicijama, a mnoge su za svoj rad plaćene manje nego muškarci na istim pozicijama. To potvrđuju i podaci Eurostata na razini Europe. Tako su u 2020. bruto satnice žena bile u prosjeku 13 posto niže od onih muškaraca u Europskoj uniji, dok su u Hrvatskoj niže za 11,2 posto.

Upravo je zato pravo osvježenje što u granicama Lijepe naše postoje primjeri tvrtki koje prkose ovoj negativnoj statistici i u fokus svog poslovanja stavljaju ravnopravnost, uključivost i raznolikost. Jedna od njih je i Addiko banka, a povodom nedavnog obilježavanja Međunarodnog dana jednakih plaća, o ravnopravnosti na radnom mjestu, pa tako i u pogledu plaća, razgovarali smo s Anom Dorić Škeva, članicom Uprave Addiko banke, Draženom Kvežom, direktorom Sustava nagrađivanja Addiko Grupe i Tanyom Šplajt Brainović, direktoricom Upravljanja ljudskim potencijalima i korporativnim komunikacijama. 

DRAŽEN KVEŽ, DIREKTOR SUSTAVA NAGRAĐIVANJA ADDIKO GRUPE

Kojim mehanizmima Addiko banka osigurava jednakost plaća?

Kako bi se osigurala jednakost plaća u Addiku se redovito provode analize ravnoteže plaća žena i muškaraca na pozicijama usporedive složenosti, odnosno platnog razreda. Analiza podataka o ukupnim primanjima za 2021. godinu potvrđuje da ne postoji diskriminacija u pogledu plaća žena i muškaraca. Naravno da postoje razlike, ali u nekim su slučajevima one „u korist“ žena, a u nekim „u korist“ muškaraca te ovise, primjerice, o godinama iskustva i drugim parametrima. Također, svake se godine provodi analiza i usporedba primanja u banci s primanjima na tržištu, čime za sve kolegice i kolege, uz internu pravednost, osiguravamo i eksternu konkurentnost.

Na koje sve načine Addiko podupire ravnopravnost na radnom mjestu?

Addiko banka Hrvatska dobitnik je dva prestižna certifikata – Poslodavac Partner te Mamforce certifikata. Oba certifikata postavljaju visoke standarde za poslodavca i traže uspostavljanje procesa koji, između ostalog, osiguravaju i podupiru ravnopravnost na radnom mjestu. Ravnopravnost na radnom mjestu se, osim u pogledu jednakosti plaća, očituje i kroz jednaka postupanja u procesu zapošljavanja, pri unaprjeđenju internih kandidata ili podržavanju osoba koje se vraćaju s rodiljnog, odnosno roditeljskog dopusta. Ovdje je važno naglasiti da je u zadnjih godinu i pol na najviše rukovodeće pozicije u banci ukupno raspoređeno 5 osoba, od čega su 4 žene. U tom smo razdoblju, također, imali imenovanje po jedne žene u Upravu te Nadzorni odbor banke.

ANA DORIĆ ŠKEVA, ČLANICA UPRAVE ADDIKO BANKE

S obzirom na to da ste nedavno imenovani novom članicom Uprave, kako biste ocijenili proces zapošljavanja u pogledu jednakosti prilika i ravnopravnosti?

Ana Dorić Škeva, članica Uprave Addiko bank

Za mene je cjelokupni proces bio u potpunosti transparentan, koraci procesa pojašnjeni i kao ženska kandidatkinja ni u jednom trenutku nisam osjetila niti pomislila da sam u nepovoljnijem položaju u odnosu na ostale kandidate. Činjenica da sam kao interna kandidatkinja odabrana za tako visoku menadžersku poziciju još jednom pokazuje da Addiko banka ulaže u razvoj svojih zaposlenika i podupire njihovo napredovanje.

Što u pogledu ravnopravnosti znači vaše imenovanje u Upravu Addiko banke?

Moje imenovanje u Upravu potvrđuje usmjerenost Addiko banke k uvođenju više žena na rukovodeće pozicije što je plan ostvariti do 2024. godine, kako na rukovodeće pozicije tako i  u Nadzorni odbor. Smatram kako je ostvarenje te politike već vidljivo, s obzirom na to da su danas rukovoditelji najviše razine u 75 % slučajeva žene.

TANYA ŠPLAJT BRAINOVIĆ, DIREKTORICA UPRAVLJANJA LJUDSKIM POTENCIJALIMA I KORPORATIVNIM KOMUNIKACIJAMA

Koje vrijednosti u Addiko banci njegujete u želji da osigurate veću jednakost među spolovima?

Ponosni smo što su vrijednosti raznolikosti i inkluzije u Addiko banci razumljive, humane i etične, ali smo također svjesni da i dalje moramo štititi našu nultu toleranciju prema diskriminaciji bilo koje vrste. Te nam vrijednosti otvaraju priliku za bolje odnose, sigurnu atmosferu i temelj su za bolje poslovanje svake organizacije.

Tanya Šplajt Brainović, direktorica Upravljanja ljudskim potencijalima i korporativnim komunikacijama

Ravnopravnost muškaraca i žena jedan je od ciljeva Europske unije, a smatramo da svaka organizacija svojim politikama inkluzije može pridonijeti njegovom ispunjenju. U Addiko banci u tome će nam pomoći jasno definirana Politika raznolikosti i uključivosti, kao i detaljno razrađena načela i akcijski plan. U našoj politici raznolikosti i uključivosti obvezujemo se pružiti jednake mogućnosti svima i izgraditi raznoliko i uključivo radno okruženje. U tome nam, dakako, pomažu i sami zaposlenici.

S druge strane, također želimo privući i zadržati kreativne zaposlenike koji razmišljaju izvan okvira. One koji su osnaženi iznijeti svoje ideje i prijedloge za poboljšanja te koji smatraju da je Addiko sigurno radno mjesto gdje se razlike prihvaćaju jer vjerujemo da su različitost mišljenja i inovacije do kojih dolazimo zajedničkim rješenjima najplodnije tlo za napredak.

Ove godine smo već obilježili nekoliko međunarodnih datuma koji slave jednakost spolova, uključivost i raznolikost jer su upravo oni dobar podsjetnik svima nama – zaposlenicima, klijentima i partnerima – na to da razlike među nama nisu ništa drugo nego bogatstvo i nepresušan izvor inspiracije.


Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.