Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Neuspjeh HTC Onea na tržištu položajem će platiti izvršni direktor

Peter Chou je takav ishod najavio skupini rukovodećih zaposlenika tvrtke. Tvrtka je po lansiranju objavila kako će uređaj biti dostupan u ožujku u više od 80 država, no planovi su se prije nekoliko dana promijenili.

Peter Chou je takav ishod najavio skupini rukovodećih zaposlenika tvrtke. Tvrtka je po lansiranju objavila kako će uređaj biti dostupan u ožujku u više od 80 država, no planovi su se prije nekoliko dana promijenili.

Izvršni direktor HTC-a Peter Chou spreman je dati ostavku u slučaju da najnoviji HTC One pametni telefon tajvanskog proizvođača ne ostvari očekivani rezultat na tržištu. Kako saznaje Business Insider, Peter Chou navedeno je otkrio skupini rukovodećih zaposlenika tvrtke.

Chou je navedeno izjavio na sastanku krajem 2012. godine – prije samog predstavljanja uređaja i najnovijih problema s isporukom, izjavili su ljudi upoznati sa situacijom, javlja zimo.co.

HTC je u veljači objavio novi smartphone koji nosi naziv One, a koji je direktna konkurencija Samsungovom Galaxyju S4, te Appleovom iPhoneu 5. HTC One ima zaslon veličine 4.7 inča i aluminijsko kućište, a na sebi nosi Android operativni sistem. Tvrtka je po lansiranju objavila kako će uređaj biti dostupan u ožujku u više od 80 država, no planovi su se prije nekoliko dana promijenili.

Radi manjka dijelova, u što su uključena kućišta i kamere, HTC je morao odgoditi isporuku svojih uređaja što ga stavlja u nepovoljan položaj naspram konkurencije. “Radimo danonoćno sa svim partnerskim kanalima kako bi osigurali čim više narudžbi” – istaknuo je šef marketinga u HTC-u.

Razumljiv je tada postao Samsungov odabir jeftinijih kućišta izrađenih većinom od plastike za svoj najnoviji Galaxy S4 – ako HTC nije u mogućnosti zadovoljiti potražnju za One modelom, bojimo se pomisliti u kakvoj situaciji bi se našao Samsung sa svojim mnogo popularnijim uređajem.

No to nije jedini problem koji HTC ima. Iako je uređaj prema recenzijama vrlo dobar i svrstava se u sam vrh ponude pametnih telefona, tvrtka s druge strane bilježi sve manji udio na tržištu koji je 2012. iznosio oko 4.6% – skoro dvostruko manje u odnosu na godinu dana ranije kada je taj udio bio 8.7%.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.