Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Nikad bolji turistički rezultati u Ličko-senjskoj županiji

Iz godine u godinu Ličko-senjska županija bilježi odlične turističke rezultate, a pozitivan trend nastavlja se i ove godine. Tako je u prvih šest mjeseci zabilježeno 223.627 turističkih dolazaka što je 31,8 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Iz godine u godinu Ličko-senjska županija bilježi odlične turističke rezultate, a pozitivan trend nastavlja se i ove godine. Tako je u prvih šest mjeseci zabilježeno 223.627 turističkih dolazaka što je 31,8 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. S 19.809 dolazaka domaći gosti ostvarili su porast od devet posto, dok su stranci sa 203.818 dolazaka ostvarili porast od čak 34,52 posto u odnosu na prvo polugodište prošle godine.

U promatranom razdoblju ukupno je ostvareno 628.458 noćenja, što je porast od 24,16 posto. Pritom su inozemni turisti zabilježili 549.423 noćenja, odnosno 26,45 posto više dok su domaći gosti sa 79.035 noćenja ostvarili porast od 10,30 posto.

Sve bolji rezultati u Otočcu

Tradicionalno najposjećenija turistička odredišta i ove su godine Plitvička jezera gdje je u šest mjeseci ove godine zabilježeno 106.569 turističkih dolazaka što je 32,89 posto više nego u prvih šest mjeseci prošle godine. Slijedi Novalja s registriranih 58.213 dolazaka, što je porast od 25,48 posto te Senj sa 19.995 dolazaka, odnosno 30,55 posto više nego u prvom polugodištu 2016.

Sjajne rezultate ostvarila su i kontinentalna lička odredišta poput Otočca sa zabilježnih 17.840 dolazaka što je čak 62,34 posto više nego prošle godine.

Samo u lipnju na području Ličko-senjske županije ostvareno je 115.464 turističkih dolazaka i 428.030 noćenja. To je porast od 37,43 posto u dolascima i 31,82 posto u noćenjima u odnosu na lipanj 2016.

Nikola Tesla, Smiljan i Gospić među hrvatskim finalistima za EDEN

Ovi sjajni turistički rezultati potvrđuju činjenicu da smo turistima sve zanimljivija destinacija. Uz Nacionalni park Plitvička jezera, Park prirode Velebit, zaštićenu uvalu Zavratnicu, netaknutu prirode, rijeke i jezera, nudimo bogatu kulturnu baštinu poput tvrđava i starih gradova, vrhunsku gastronomiju poput ličke i paške janjetine, svježe morske i riječne ribe te poznatog ličkog krumpira. U našoj županiji rodio se svjetski poznati znanstvenik Nikola Tesla, a osobito nas je razveselila vijest da je Teslin zavičaj – Smiljan i Gospić, ušao među pet finalista ovogodišnjeg izbora nacionalnog pobjednika za Europsku destinaciju izvrsnosti (EDEN) na temu Kulturni turizam“, naglasio je Ivan Radošević, direktor Turističke zajednice Ličko-senjske županije. Dodao je kako je to došlo u pravi trenutak, upravo uoči obilježavanja 161. obljetnice rođenja slavnog znanstvenika.

 


Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.