Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Njemački izvoz mogao bi porasti u idućoj godini za četiri posto

Njemačka je jedna od vodećih svjetskih izvoznika – oko 40 posto ukupnog njemačkog izvoza plasira se u eurozonu, a 60 posto u 27-članu Europsku uniju.

Njemačka je jedna od vodećih svjetskih izvoznika - oko 40 posto ukupnog njemačkog izvoza plasira se u eurozonu, a 60 posto u 27-članu Europsku uniju.

Njemački izvoz mogao bi porasti u idućoj godini za četiri posto, procjene su Njemačke komore industrije i trgovine (DIHK) koje danas prenosi Frankfurter Allgemeine Zeitung.

“U 2013. godini njemački izvoznici morat će kormilariti u teškom okruženju“, napominje ekonomist DIHK-a Volker Treier.

Unatoč povećanju trgovinskih barijera i slabom gospodarskom rastu u industrijski razvijenim zemljama, doći do značajnog porasta potražnje za njemačkim izvozom u zemljama u razvoju, navodi DIHK.

Njemačka je jedna od vodećih svjetskih izvoznika – oko 40 posto ukupnog njemačkog izvoza plasira se u eurozonu, a 60 posto u 27-članu Europsku uniju.

Snažan ovogodišnji rast izvoza omogućio je Njemačkoj ostvarenje gospodarskog rasta unatoč previranjima zbog dužničke krize. Njemački bruto domaći proizvod (BDP) porastao je u trećem tromjesečju 0,2 posto, nakon rasta od 0,3 posto u drugom tromjesečju.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.