Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Njemački izvoz mogao bi porasti u idućoj godini za četiri posto

Njemačka je jedna od vodećih svjetskih izvoznika – oko 40 posto ukupnog njemačkog izvoza plasira se u eurozonu, a 60 posto u 27-članu Europsku uniju.

Njemačka je jedna od vodećih svjetskih izvoznika - oko 40 posto ukupnog njemačkog izvoza plasira se u eurozonu, a 60 posto u 27-članu Europsku uniju.

Njemački izvoz mogao bi porasti u idućoj godini za četiri posto, procjene su Njemačke komore industrije i trgovine (DIHK) koje danas prenosi Frankfurter Allgemeine Zeitung.

“U 2013. godini njemački izvoznici morat će kormilariti u teškom okruženju“, napominje ekonomist DIHK-a Volker Treier.

Unatoč povećanju trgovinskih barijera i slabom gospodarskom rastu u industrijski razvijenim zemljama, doći do značajnog porasta potražnje za njemačkim izvozom u zemljama u razvoju, navodi DIHK.

Njemačka je jedna od vodećih svjetskih izvoznika – oko 40 posto ukupnog njemačkog izvoza plasira se u eurozonu, a 60 posto u 27-članu Europsku uniju.

Snažan ovogodišnji rast izvoza omogućio je Njemačkoj ostvarenje gospodarskog rasta unatoč previranjima zbog dužničke krize. Njemački bruto domaći proizvod (BDP) porastao je u trećem tromjesečju 0,2 posto, nakon rasta od 0,3 posto u drugom tromjesečju.

Napisao

Pročitajte još:

Marketing i prodaja

Glavni razlog zašto web trgovine nude popuste svojim kupcima definitivno je manevarski prostor koji imaju oko određivanja cijena, u odnosu na trgovine u šoping...

Poduzeća

U utorak, 24. siječnja 2023. godine potpisan je novi Kolektivni ugovor za sve zaposlenike tvrtke Knauf Insulation Novi Marof.

Ekonomija

Stanje internetske trgovine u modnom sektoru potrebno je promatrati u kontekstu cjelokupne geopolitičke situacije koja je utjecala na sve industrije i različite poslovne aspekte.

Edukacija

Cilj okruglog stola je educiranje cjelokupne hrvatske poslovne zajednice o mogućnostima koje intelektualno vlasništvo nudi poduzećima temeljenim na znanju i inovacijama te u kreativnim...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.