Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Nove prilike za suradnju: Kanadska delegacija posjetila Infobipov kampus

Ministar inovacija, znanosti i industrije Kanade François-Philippe Champagne i Berry Vrbanović, gradonačelnik grada Kitchenera u Ontariju, središta tehnološke industrije ove države, posjetili su Infobipov zagrebački kampus.

Ministar inovacija, znanosti i industrije Kanade François-Philippe Champagne i Berry Vrbanović, gradonačelnik grada Kitchenera u Ontariju, središta tehnološke industrije ove države, posjetili su Infobipov zagrebački kampus. Kroz Alpha Centauri proveli su ih Silvio i Roberto Kutić, suosnivači Infobipa.

Tijekom posjeta predstavnici Kanade i hrvatskog jednoroga razgovarali su o potencijalnoj budućoj suradnji, o poslovanju kompanije i mogućnostima za širenje u Kanadi te o prilikama i poticajima kanadske vlade za globalno najpovezaniju colud komunikacijsku platformu i vodeću IT kompaniju u našoj regiji – Infobip.

„Budućnost Kanade i Hrvatske na domaćem i međunarodnom planu leži u inovacijama, tehnologiji i gospodarstvu vođenom vještinama. Sjajno je vidjeti kako se hrvatske tvrtke poput Infobipa razvijaju i postavljaju trendove na svjetskom IT tržištu. Kao globalni tehnološki lider, Kanada uvijek traži nove partnere kako bi iskoristila prilike za prevladavanje nekih od najhitnijih izazova današnjice. Zato je bilo tako dragocjeno imati gradonačelnika Kitchenera, Berryja Vrbanovića, sa mnom tijekom ovog posjeta. Sa svojih 15 000 tehnoloških tvrtki, 5 200 tehnoloških startupa i preko 200 000 radnika, kanadska regija Kitchener-Waterloo jedna je od najkoncentriranijih tehnoloških ekosustava u svijetu, nakon Silicijske doline“, rekao je kanadski ministar Champagne.

François-Philippe Champagne, ministar inovacija, znanosti i ekonomskog razvoja Kanade

Na sastanku su im se pridružili i zamjenica veleposlanika Kanade u Hrvatskoj, Nathalie Niedoba, savjetnica za trgovinu u kanadskom veleposlanstvu, Synthia Dodig, predsjednica i izvršna direktorica Kanadskog konzorcija za istraživanje i inovacije u urbanom prijevozu (CUTRIC) Josipa Petrunić te Ivan Grbešić, član upravnog odbora Kanadsko-hrvatske gospodarske komore u Torontu.

“Svjesni smo potencijala ove kanadske regije i njezine predanosti tehnološkom razvoju. Suradnja s lokalnim partnerima i pristup kanadske Vlade pružaju izuzetno poticajno okruženje za razvoj inovativnih projekata. Posvećeni smo stvaranju tehnoloških rješenja koja transformiraju način na koji komuniciramo i poslujemo. Zahvaljujemo se na posjeti i veselimo budućoj suradnji”, dodao je Silvio Kutić, suosnivač i glavni izvršni direktor Infobipa.

Nakon održanog sastanka, suosnivači Infobipa svoje su goste proveli po nedavno otvorenom zagrebačkom kampusu Alpha Centauri – Infobipovom najvećem inovacijskom centru na svijetu gdje stručnjaci rade na daljnjem razvoju komunikacijske cloud platforme.

Infobip je posjetio i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić u sklopu svog posjeta Puli i Vodnjanu. Tamo je s predstavnicima kompanije razgovarao o mogućnostima koje pružaju europskih fondovi u nadolazećem razdoblju.


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.