Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Novi početak Gredelja: S Amerikancima dogovoren posao od 15 milijuna kuna

S američkom tvrtkom EMD, koja je u vlasništvu kompanije Progress Rail Manufactoring Corporation (podružnica kompanije Caterpillar Inc.), TŽV Gredelj trenutno ima ugovoren posao proizvodnje 104 okvira postolja za lokomotive

S američkom tvrtkom EMD, koja je u vlasništvu kompanije Progress Rail Manufactoring Corporation (podružnica kompanije Caterpillar Inc.), TŽV Gredelj trenutno ima ugovoren posao proizvodnje 104 okvira postolja za lokomotive

Predstavnici američke tvrtke Electro-Motive Diesel (EMD) dogovorili su danas sa stečajnim upraviteljem TŽV Gredelja Perom Hrkaćem nastavak projekta proizvodnje okvira izrade okretnih postolja, objavljeno je iz Gredelja.

Unatoč tomu što je 1. listopada otvoren stečaj nad TŽV Gredelj to neće utjecati na daljnji tijek već dogovorenih projekta u tvornici, ističu iz Gredelja.

S američkom tvrtkom EMD, koja je u vlasništvu kompanije Progress Rail Manufactoring Corporation (podružnica kompanije Caterpillar Inc.), TŽV Gredelj trenutno ima ugovoren posao proizvodnje 104 okvira postolja za lokomotive, čija je ukupna vrijednost radova oko 15 milijuna kuna.

Ishod današnjeg sastanka s američkim partnerom, navodi se u priopćenju, “izrazito je važan zbog činjenice da uvjeti na svjetskom tržištu diktiraju sve veće potrebe za zavarenim izvedbama okvira okretnih postolja, gde TŽV Gredelj spada u vrlo uzak krug tvrtki koje su usvojile tehnologiju potrebnu za uspješnu proizvodnju”.

Sukladno tome, dodaju, TŽV Gredelj i u budućnosti može očekivati daljnje narudžbe, “za što je nužan uvjet uspješno izvršenje trenutne narudžbe”, .

U priopćenju se prenosi i izjava stečajnog upravitelja Pere Hrkaća koji se nada da je ovo novi početak za Gredelj te da će biti poticaj i drugim kupcima da im ukažu povjerenje i pruže nove šanse da rade i dokažu kako znaju napraviti proizvod kojeg tržište uistinu treba.

Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

U 2021. pokrenuto je 3.166 stečajnih i predstečajnih postupaka (28% više nego u istom razdoblju prošle godine).

Lifestyle

Sustavnim pristupom Gredelj bi mogao postati dio suvremene gradske jezgre uklopljen u njeno tkivo.

Novosti

Tvornica željezničkih vozila Gredelj i američka tvrtka NRE (National Railway Equipment Company) započele su s isporukom četiri od ukupno sedam lokomotiva koje su u...

Industrija

Tvornica željezničkih vozila Gredelj je krajem prošlog tjedna prema Crnoj Gori otpremila šest putničkih vagona koji su kvalitetno i u roku obnovljeni i modernizirani...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.