Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Novi Zeland ukinuo vize Hrvatskoj

Bezvizni režim olakšat će poslovnim ljudima iz Hrvatske putovanje na Novi Zeland što će dodatno ojačati razvoj trgovinskih odnosa, a olakšat će i putovanja Hrvatima koji u toj zemlji imaju rodbinu.

Bezvizni režim olakšat će poslovnim ljudima iz Hrvatske putovanje na Novi Zeland što će dodatno ojačati razvoj trgovinskih odnosa, a olakšat će i putovanja Hrvatima koji u toj zemlji imaju rodbinu.

Novi Zeland ukinuo je vize građanima Hrvatske koji u tu zemlju putuju u posjet kraći od tri mjeseca, rekao je u petak za Hinu počasni konzul Novog Zelanda u Hrvatskoj Nikola Jelinčić.

“Ministrica za socijalni razvoj Novog Zelanda Paula Bennett, koja boravi u posjetu Hrvatskoj, jučer je došla sa službenom obavijesti da je novozelandska vlada donijela odluku o ukidanju viza za hrvatske građane za razdoblje kraće od tri mjeseca”, kazao je u telefonskom razgovoru počasni konzul Jelinčić.

Ta će vijest sigurno dobro odjeknuti među mnogim građanima Hrvatske koji putuju u tu zemlju, kazao je.

Paula Bennet boravi od 4. do 7. srpnja u Hrvatskoj, a tijekom današnjeg dana sastat će se s ministrom rada i mirovinskog sustava Mirandom Mrsićem, s kojim će razgovarati o sporazumu o socijalnom osiguranju između Hrvatske i Novog Zelanda, s ministricom graditeljstva i prostornog uređenja Ankom Mrak Taritaš te s ministricom socijalne politike i mladih Milankom Opačič.

Po priopćenju iz novozelandske vlade, bezvizni režim olakšat će poslovnim ljudima iz Hrvatske putovanje na Novi Zeland što će dodatno ojačati razvoj trgovinskih odnosa, a olakšat će i putovanja Hrvatima koji u toj zemlji imaju rodbinu. Sporazum je i priznanje sve boljih odnosa kao i povijesnih veza između dviju zemalja, dodaje se.

“Imamo snažnu i živu hrvatsku zajednicu na Novom Zelandu te sve važnije trgovinske veze s Hrvatskom. Odnosi su dodatno ojačani kroz hrvatsko pristupanje Europskoj uniji kao 28. članice 1. srpnja ove godine”, kaže se.

Trenutno se godišnje ostvaruje oko 240 hrvatskih posjeta Novom Zelandu, a očekuje se da će ta brojka rasti nakon što je ukinut vizni režim, naglašava novozelandska vlada.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.