Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Novi Zeland ukinuo vize Hrvatskoj

Bezvizni režim olakšat će poslovnim ljudima iz Hrvatske putovanje na Novi Zeland što će dodatno ojačati razvoj trgovinskih odnosa, a olakšat će i putovanja Hrvatima koji u toj zemlji imaju rodbinu.

Bezvizni režim olakšat će poslovnim ljudima iz Hrvatske putovanje na Novi Zeland što će dodatno ojačati razvoj trgovinskih odnosa, a olakšat će i putovanja Hrvatima koji u toj zemlji imaju rodbinu.

Novi Zeland ukinuo je vize građanima Hrvatske koji u tu zemlju putuju u posjet kraći od tri mjeseca, rekao je u petak za Hinu počasni konzul Novog Zelanda u Hrvatskoj Nikola Jelinčić.

“Ministrica za socijalni razvoj Novog Zelanda Paula Bennett, koja boravi u posjetu Hrvatskoj, jučer je došla sa službenom obavijesti da je novozelandska vlada donijela odluku o ukidanju viza za hrvatske građane za razdoblje kraće od tri mjeseca”, kazao je u telefonskom razgovoru počasni konzul Jelinčić.

Ta će vijest sigurno dobro odjeknuti među mnogim građanima Hrvatske koji putuju u tu zemlju, kazao je.

Paula Bennet boravi od 4. do 7. srpnja u Hrvatskoj, a tijekom današnjeg dana sastat će se s ministrom rada i mirovinskog sustava Mirandom Mrsićem, s kojim će razgovarati o sporazumu o socijalnom osiguranju između Hrvatske i Novog Zelanda, s ministricom graditeljstva i prostornog uređenja Ankom Mrak Taritaš te s ministricom socijalne politike i mladih Milankom Opačič.

Po priopćenju iz novozelandske vlade, bezvizni režim olakšat će poslovnim ljudima iz Hrvatske putovanje na Novi Zeland što će dodatno ojačati razvoj trgovinskih odnosa, a olakšat će i putovanja Hrvatima koji u toj zemlji imaju rodbinu. Sporazum je i priznanje sve boljih odnosa kao i povijesnih veza između dviju zemalja, dodaje se.

“Imamo snažnu i živu hrvatsku zajednicu na Novom Zelandu te sve važnije trgovinske veze s Hrvatskom. Odnosi su dodatno ojačani kroz hrvatsko pristupanje Europskoj uniji kao 28. članice 1. srpnja ove godine”, kaže se.

Trenutno se godišnje ostvaruje oko 240 hrvatskih posjeta Novom Zelandu, a očekuje se da će ta brojka rasti nakon što je ukinut vizni režim, naglašava novozelandska vlada.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.