Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

NutriS kreće u implementaciju SAP Business ByDesign rješenja

NutriS će primjenom rješenja SAP Business ByDesign pojednostaviti i automatizirati ključne procese, ostvariti bolji pregled u sljedivost proizvodnje i ključne pokazatelje poslovanja, te omogućiti pravovremeni uvid u zalihe roba.

Tvrtka NutriS, iz Novog Senkovca, u čijem vlasništvu je  NUTRIS.tech™ jedina hibridna tvornica u Europi za preradu boba i krumpira koja primjenjuje patentiranu tehnologiju obrade za proizvodnju najkvalitetnijih sastojaka biljnog podrijetla i b4b, konzultantska kuća specijalizirana za savjetovanje u području implementacije i podrške SAP ERP i BI sustava, potpisali su ugovor o implementaciji rješenja SAP Business ByDesign.

Riječ je o softveru za upravljanje poslovnim procesima (ERP) dostupnom putem interneta (cloud), dizajniranom za manja i srednje velika poduzeća. Povezuje sve odjele i funkcije (ljudske resurse, odnose s korisnicima, poslovno izvješćivanje, financije, kontroling, prodaju, nabavu, upravljanje projektima, marketing, itd.) te zaposlenike tvrtke. U sebi sadržava vremenom (i u drugim tvrtkama) dobro iskušane najbolje prakse za svaki poslovni proces sa stalno prisutnim alatom za temeljitu analitiku koji rezultira najpotpunijim, svima jednako predočenim informacijama potrebnima za donošenje najboljih odluka, u stvarnom vremenu.

NutriS će primjenom rješenja SAP Business ByDesign pojednostaviti i automatizirati ključne procese, ostvariti bolji pregled u sljedivost proizvodnje i ključne pokazatelje poslovanja, te omogućiti pravovremeni uvid u zalihe roba.

„U NutriSu vjerujemo da upravo nutritivnim, inovativnim i održivim konceptom, koji implementiramo u svaki segment našeg poslovanja, donosimo revoluciju za budućnost poljoprivrede. Proizvodni pogon nalazi se na zemljištu bivše svinjogojske farme Senkovac, na kojoj gradimo inovacijsko-tehnološki NUTRIS.park™.

U sljedeće dvije godine planiramo izgraditi pogon za proizvodnju topivih proteina i dijetalnih vlakana, povećati skladišne kapaciteta te implementirati projekt povećanja energetske učinkovitosti – ukratko pripremiti svu infrastrukturu za nadolazeće investicije na području zdrave prehrane, zelene energije i zaštite okoliša. Implementacija rješenja SAP Business ByDesign značajan je korak koji će povezati sve bitne funkcije poslovanja naše grupe, a kako bi ista nastavila rast i razvoj u skladu s cjelokupnom vizijom.

U konačnici želimo na jednom mjestu budućeg NUTRIS.parka povezati sve procese, od primarne proizvodnje, istraživanja i razvoja do industrijske proizvodnje ali i društveno korisnih te edukativnih sadržaja za sve one koji žele doprinijeti zdravijem, boljem životu i održivosti na planeti Zemlji.“

Zvonimir Sedlić, CEO NutriS

B4b će u NutriS-u implementirati lokaliziranu verziju rješenja SAP Business ByDesign – verziju koja u području financija sadrži cjelovit set funkcionalnosti koje proizlaze iz zakonom definiranih pravila poslovanja u našoj zemlji – ima sve porezne evidencije, financijske izvještaje, kontni plan, učitavanje bankovnog izvoda i knjiženje, datoteke plaćanja, fiskalizaciju i obračun putnih naloga. 

Zanimljivost implementacije u NutriS-u je inovativna prilagodba funkcionalnosti rješenja SAP Business ByDesign, specifičnim poslovnim zahtjevima te tvrtke – NutriS sada ima rješenje s kojim će u pravom vremenu dobivati sve informacije o svakodnevnom poslovanju te omogućiti optimalan tok materijala u procesima proizvodnje uz pomoć predefiniranih poslovnih scenarija Make-to-Stock i Sell-from-Stock.

„Veliko nam je zadovoljstvo što je NutriS, moderna tvrtka čije poslovanje odlikuje inovativnost, prepoznao u SAP Business ByDesign-u rješenje, a u b4b partnera koji su u mogućnosti na najbolji način odgovoriti njihovim ambicioznim zahtjevima i planovima razvoja. Od prvih kontakata imali smo obostrano visoku razinu razumijevanja potreba i mogućnosti uz otvorenost NutriS tima za nova rješenja. Takvo okruženje dalo je b4b konzultantima značajnu ulogu u predlaganju i modeliranju poslovnih procesa NutriS-a temeljenih na najboljim poslovnim praksama ugrađenim u SAP Business ByDesign. Vjerujemo da je ovo početak jedne iznimno kvalitetne suradnje i značajan korak na uspješnom poslovnom putu za obje tvrtke.“

Sanjin Katinić, CEO b4b d.o.o.

SAP Business ByDesign je namijenjen tvrtkama od pet do nekoliko tisuća korisnika sustava. Koristi ga gotovo 10.000 tvrtki u 149 zemalja svijeta. One kroz taj sustav godišnje obrade više od jedne milijarde financijskih dokumenta, pedesetak milijuna prodajnih narudžbi i realiziraju više od dva milijuna projekata.

Tvrtka b4b jedan je od najdinamičnijih sistem integratora i pružatelja IT usluga u našoj zemlji i regiji, s ekspertizom primjene SAP rješenja u raznim područjima poslovanja i iskustvom rada u većini industrijskih vertikala – od ustanova javnog sektora, telekomunikacija, distribucije, do farmaceutske i prehrambene industrije, transporta, itd. b4b pruža usluge konzaltinga, implementacije, edukacije, integracije i revizije SAP rješenja, utemeljene na najboljim praksama uspješnih tvrtki iz naše zemlje i regije.

„Iznimno mi je drago da je tvrtka NutriS prepoznala SAP Business ByDesign kao rješenje koje će pratiti njihov rast na putu digitalne transformacije. Većina malih i srednje velikih poduzeća na tržištu želi agilno, konfigurabilno i cjelovito rješenje s kratkim vremenom implementacije, a mi uz pomoć SAP Business ByDesign rješenja u oblaku to uspijevamo.“

Tara Butorac, Viša izvršna direktorica poslovne prodaje za Jugoistočnu Europu i Mađarsku, SAP d.o.o..


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.