Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Obamin sindrom

Posebno je oštra Alijeva kritika Obamine vanjske politike i američkog „rata protiv terorizma“, što podrazumijeva američku okupaciju Iraka, udovoljavanje izraelskoj politici, slanje većeg broja vojnika u Afganistan, zračne udare na Pakistan. Knjigu su osvojili Siniša Serdar i Andrea Čretni.

Posebno je oštra Alijeva kritika Obamine vanjske politike i američkog „rata protiv terorizma“, što podrazumijeva američku okupaciju Iraka, udovoljavanje izraelskoj politici, slanje većeg broja vojnika u Afganistan, zračne udare na Pakistan. Knjigu su osvojili Siniša Serdar i Andrea Čretni.

Koliko se toga u svijetu i Americi promijenilo nakon Bushova odlaska s mjesta predsjednika SAD-a?

„Naša je zemlja podnosila poseban teret u pitanjima od globalne važnosti. Prolijevali smo američku krv u mnogim zemljama, na više kontinenata… Cilj za koji se borimo je pravedan, a naša odlučnost nepokolebljiva. Ići ćemo naprijed s uvjerenjem da pravo znači moć.” -Barack Obama, West Point, 1. prosinca 2009.

U kratkom, ali vrlo provokativnom štivu pod indikativnim nazivom – „Obamin sindrom“ kultni ljevičarski pisac i aktivist Tariq Ali analizira prvih 18 mjeseci vladavine novog američkog predsjednika Baracka Obame.

Alijeva kritika i analiza obuhvaćaju sve segmente Obamine vladavine; njegovu unutarnju politiku, odnosno paket Obaminih financijskih mjera za spas posrnulog američkog gospodarstva, a koje su, tvrdi Ali, išle u korist velikih financijaša i bankara s Wall Streeta. Ništa bolje mišljenje Ali nema ni o sustavu zdravstvene zaštite za koji se zalaže Obama, kao ni o američkoj reformi obrazovanja koja se, prema Alijevu mišljenju, samo nastavlja na Bushovu.

Posebno je oštra Alijeva kritika Obamine vanjske politike i američkog „rata protiv terorizma“, što podrazumijeva američku okupaciju Iraka, neprestano udovoljavanje izraelskoj politici, slanje još većeg broja vojnih snaga u Afganistan, zračne udare na pakistanskom području i sl. Mnogi segmenti Obamine vanjske politike, uvjeren je Ali, poprimili su dramatičnije razmjere nego za Bushove vladavine…

Izlažući Obamu nemilosrdnoj kritici, Tariq Ali tvrdi da se, unatoč predsjedničkoj retorici i najavi promjene, Obamina vladavina u Bijeloj kući gotovo nimalo ne razlikuje od one njegova prethodnika…

Kako sudjelujem u nagradnom natječaju?

Darujemo dva sretnika knjigom Tariqa Alija “Obamin sindrom” koju možete osvojiti ako točno odgovorite na pitanje: “Koliko prvih mjeseci vladavine novog američkog predsjednika Baracka Obame autor analizira?

Registrirajte se na portal Profitiraj.hr te nam na email: [email protected] pošaljite poruku naslova “Obama, odgovor, ime i prezime, korisničko ime, adresu, grad i broj mobitela.

I, naravno lajkajte nas na našoj Facebook stranici! Podijelite post sa svojim prijateljima, to vas također približava nagradnoj knjizi!

Prijave primamo do srijede 02. svibnja 2012.

Pratite nas na Facebooku! Twitteru @Profitiraj i LinkedIn profilu Profitiraj.hr!

Zabavite se i učite uz Profitiraj.hr! Sudjelujte na zanimljivim konferencijama! Čitajte kvalitetne, stručne i zanimljive knjige!

Svaki tjedan dijelimo vam nove nagrade!


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.