Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Objavili smo rat listama čekanja u bolnicama! [Video]

U društvu ravnatelja bolnica ministar Darko Milinović održao je konferenciju za medije o “Listama čekanja” te najavio ofenzivu prema istima. “Skratiti ćemo liste čekanja na najnižu dopustivu moguću razinu” obećao je ministar, ne propustivši pritom spomenuti SDP i njihovih obećanja…

U društvu ravnatelja bolnica ministar Darko Milinović održao je konferenciju za medije o "Listama čekanja" te najavio ofenzivu prema istima. "Skratiti ćemo liste čekanja na najnižu dopustivu moguću razinu" obećao je ministar, ne propustivši pritom spomenuti SDP i njihovih obećanja...

Naime, prema podatcima iz 2008. godine liste čekanju su se povećale na području pregleda za magnetsku rezonancu i operaciju mrene. Ipak kako ministar Milinović kaže: „rast od 31.2 % za magnetsku rezonancu s obzirom na 2008. godinu je zbog toga što je taj pregled postao standard“.

U sklopu projekta Odjel za Nacionalnu listu čekanja telefonskim pozivima i dopisima 17 248 pacijenata je obaviješteno o mogućnosti pretrage, a 8579 njih je i prihvatilo preusmjeravanje.

Ministar Milinović je govorio o sustavu e-naručivanje, e-recept i e-karton po kojem smo prvi u Europi.

Istaknuo je kako je po pokazateljima HZZO-a ušteđeno 143.894.601 kuna, iako su naime Hrvati popili 7 milijuna kutija lijekova više. Na spajanju zagrebačkih bolnica također su ostvarene uštede u iznosu od 324.399.881 kuna.

[infopunkt 3409 2]


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.