Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Od 1. siječnja više cijene cestarina na Istarskom ipsilonu

Ovime će se cijene cestarine na Istarskom ipsilonu, uključujući prolaz kroz tunel Učku, uskladiti s inflacijom za četiri posto”, kažu u Bina-Istri dodajući kako se cestarina na ovoj prometnici nije povećavala od 2004. godine, dok je u tom istom razdoblju inflacija porasla za više od 30 posto

Ovime će se cijene cestarine na Istarskom ipsilonu, uključujući prolaz kroz tunel Učku, uskladiti s inflacijom za četiri posto", kažu u Bina-Istri dodajući kako se cestarina na ovoj prometnici nije povećavala od 2004. godine, dok je u tom istom razdoblju inflacija porasla za više od 30 posto

Bina-Istra od prvog dana 2013. godine poskupljuje cestarinu na Istarskom ipsilonu za četiri posto pa će tako primjerice cijena vožnje na relaciji od Matulja do Pule, dionice duge ukupno 92 kilometra, za osobna vozila iznositi 50 umjesto dosadašnjih 48 kuna, a od Umaga do Pule za 77 kilometara plaćat će se 38 umjesto dosadašnjih 37 kuna, priopćeno je danas iz Bina-Istre.

“Ovime će se cijene cestarine na Istarskom ipsilonu, uključujući prolaz kroz tunel Učku, uskladiti s inflacijom za četiri posto”, kažu u Bina-Istri dodajući kako se cestarina na ovoj prometnici nije povećavala od 2004. godine, dok je u tom istom razdoblju inflacija porasla za više od 30 posto.

Kako se navodi u priopćenju za javnost, cestarine na svim relacijama koje do danas iznose manje od pet kuna ostaju nepromijenjene.

Istarski ipsilon ima velik broj čvorova i brojne relacije s manjim brojem kilometara odnosno niskim tarifama koje se kreću između tri i pet kuna. Te relacije najviše koristi lokalno stanovništvo na koje, upravo ovom mjerom, neće biti primijenjeno povećanje cijena cestarine, poručili su iz Bina-Istre.

Dodaju kako će, nakon povećanja, prosječna cestarine po kilometru na punom profilu Istarskog ipsilona iznositi 0,47 kuna, a za lokalno stanovništvo odnosno za učestale korisnike iznosit će u prosjeku 0,34 kune, što je u skladu s cijenama koje se naplaćuju na mreži autocesta u Hrvatskoj.

Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Povećanje učinkovitosti i usporavanje aktivnosti dovelo je do izrazitog smanjenja cijena energije, a time i do dobrodošlog usporavanja inflacije.

Komentari

Cijene dobara i usluga za osobnu potrošnju u siječnju ove godine nepromijenjene su u odnosu na prosinac lani pa godišnja stopa inflacije u siječnju...

Financije

Hrvatska kuna uskoro se pridružuje njemačkim markama, francuskim francima i talijanskim lirama te postaje jedna od mnogih papirnatih valuta koje su sada samo dio...

Financije

Sve popularniji takav oblik štednje je ulaganje u investicijsko zlato - fizičke zlatne poluge i zlatnike oslobođene poreza namijenjene upravo dugoročnoj štednji.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.