Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Od Facebook grupe do prve konferencije posvećene ženskom poduzetništvu – Be Your Own Boss

Može li jedna Facebook grupa doista učiniti život lakšim, skinuti nam terete s leđa i motivirati nas?

Može li jedna Facebook grupa doista učiniti život lakšim, skinuti nam terete s leđa i motivirati nas? Može li nam virtualna ‘’ekipa’’ pomoći da na noge postavimo svoj mali biznis i koračamo prema životu kakav smo oduvijek željeli? Be Your Own Boss grupa zasigurno može, slaže se više od 9000 njenih članica, mahom žena poduzetnica iz Hrvatske i regije.

‘’Da je ovakvo mjesto postojalo kad sam ja kretala u solo vode, možda nikada ne bih otišla iz Hrvatske’’, kaže Marina Biljak, Hrvatica s nizozemskom adresom, koja je grupu osnovala u ožujku 2020. godine, ni ne sanjajući da će njena ideja prerasti u zajednicu žena koje dijele znanje, ideje i pružaju podršku jedna drugoj. Podrška s lakoćom prerasta u suradnje i prijateljstva, a Marinin krug žena pročišćen je od srama i osude.

’Kod nas nema glupih pitanja ni glupih odgovora. U grupi vjerojatno imamo sve profile poduzetnica koje su u ovaj svijet zakoračile hrabro, ali često bez podrške, a danas one, svojim znanjem, vještinama i savjetima, ohrabruju one koje su tek krenule ili planiraju krenuti istim putem. Od handmade kraljica – kreatorica, slastičarki, proizvodnih i trgovačkih obrta te beauty industrije, preko žena koje su korporativne karijere zamijenile poslovnim savjetovanjima te ‘’novih zanimanja’’ poput social media manadžerica, virtualnih asistenata te savjetovanja o online marketingu i poslovanju pa sve do žena koje će vam pomoći na temu mentalnog zdravlja, odgoja, osobnog razvoja i mindseta. To je sada već jedna ozbiljna sinergija odvažnih žena i njihovih jednako odvažnih ideja”, objašnjava Marina. Njena je grupa nadrasla sama sebe, a Be Your Own Boss sada je velika platforma s brojnim online kanalima.

U prvom redu, tu je BYOB portal čiji sadržaj pripremaju članice, a unutar grupe odvija se i mentorski program te niz manjih edukativnih projekata unutar kojih članice besplatnu stječu i nude svoje znanje. Upravo taj duh odvažnosti, podrške i dobrih namjera koji vlada glupom, Marinu i krug njenih suradnica potaknuo je na korak dalje – stvaranje prve Be Your Own Boss konferencije.

S obzirom na temu i energiju grupe, nije bilo teško pronaći sjajne i inspirativne govornice, pokriti više od 40 tema – poduzetništvo, osobni razvoj i mindset, marketing, organizacija, poslovni storytelling…

Program konferencije

U prvom dijelu konferencije, koji će se 3. i 4. studenog održati online, brojne će govornice otkrivati tajne svojih uspjeha, podučavati praktične vještine poput javnog govora, a u popratnim materijalima pronaći će se paket s više od 20 snimljenih webinara u kojima će jednako inspirativne govornice diskutirati konkretne vještine poput SEO optimizacije i PR-a.  

Trećeg dana konferencije, 5. studenog, dogodit će se ono čemu se brojne članice najviše vesele. Nakon gotovo 2 i pol godine ‘’virtualnih prijateljstava’’, mnoge od njih upoznat će se na meet upovima koji će se održati u Zagrebu i Splitu. Osim, vjerujemo, mnogo zagrljaja, podijelit će se još pokoja inspirativna priča te čuti predavanja s konkretnim poduzetničkim savjetima. Kokteli, zakuska i networking idealan su način za provesti poslijepodne u najinspirativnijem okruženju u Hrvatskoj.

Online predavanja bit će dostupna u stvarnom vremenu, a održavat će se od 16 do 19 sati. A za sve koji ih ne stignu popratiti uživo, materijali će biti dostupni 6 mjeseci nakon održavanja konferencije. U prva dva tjedna prodano je više od polovine karata, a moguće ih je kupiti na platformi Entrio OVDJE. Na sva pitanja odgovore možeš pronaći na društvenim mrežama grupe.

 ‘’Dođite i poslušajte najinspirativnije žene hrvatskog biznisa!’’, rekla je u svom videu jedna članica grupe. Da, upravo to poanta je BYOB platforme – podrška, od žene ženi. Ova je konferencija idealna za sve one koje su poduzetnice već postale, za one koje na taj put tek kreću ili o njemu sanjaju. Konkretna znanja i vještine, besplatni resursi, provjereni savjeti, ženska podrška, suradnice i partnerice – sve to naći ćeš upravo u ovom krugu.

Marina Biljak ovim je korakom, s više od 40 govornica i s više od 100 volonterki, ultimativno pobila onu staru poslovnicu da je žena ženi vuk te pokazala da žena ženi itekako može svim srcem otvarati vrata.

Detaljan program konferencije pogledaj na OVOM LINKU.


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.