Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Od nedjelje počinje zimsko računanje vremena

Ljetno računanje vremena 2011. godine završava u nedjelju, 30. listopada, u 3 sata pomicanjem sata za jedan sat unatrag, izvijestio je Državni zavod za mjeriteljstvo.
Ljetno računanje vremena završava tako što se pomicanjem sata za jedan sat unatrag sutra, 30. listopada, vrijeme u 3 sata računa kao 2 sata.

Ljetno računanje vremena 2011. godine završava u nedjelju, 30. listopada, u 3 sata pomicanjem sata za jedan sat unatrag, izvijestio je Državni zavod za mjeriteljstvo. Ljetno računanje vremena završava tako što se pomicanjem sata za jedan sat unatrag sutra, 30. listopada, vrijeme u 3 sata računa kao 2 sata.

Zbog završetka ljetnog računanja vremena i prelaska na zimsko računanje doći će i do nekih promjena  u prometu. Primjerice zbog  pomicanja sata za jedan sat unatrag u nedjelju, 30. listopada, u 3 sata, svi vlakovi koji tada voze na prugama Hrvatskih željeznica bit će zaustavljeni na sat vremena u kolodvorima, koji su određeni u Pregledu čekanja vlakova, navode iz HŽ-a.Vlakovi će, dakle, stizati po voznom redu, bez kašnjenja, ali će jedan sat čekati u kolodvorima kako bi se prilagodili srednjoeuropskom zonskom vremenu, napominju u HŽ-u.

Riječ je o šest vlakova i to jedan par vlakova na relaciji Beograd-Villach i obrnuto, jedan par vlakova na relaciji Zagreb-Split i obrnuto te vlakovi na relacijama Varaždin-Zagreb i Osijek-Zagreb.Svi automatski uređaji koji pokazuju, registriraju ili daju točno vrijeme, podešavaju se da daju trenutačno važeće vrijeme. Također svi izvršni radnici koji rade u to vrijeme, pripremljeni su i upoznati sa svojim dužnostima kako bi se prilagodba obavila na propisan način, navode u HŽ-u.

Napisao

Pročitajte još:

Novosti

Velika većina građana (70%) koji su sudjelovali u istraživanju ima 'klasično' radno vrijeme - 5 dana u tjednu, odnosno 40 sati tjedno. 

Lifestyle

Istraživanje koje je provela američka profesorica strateškog upravljanja ljudskim resursima Rita Fontinha pokazala je da su poslodavci bili u pravu u vezi s negativnim...

Novosti

Hrvatska pošta produljit će radno vrijeme 41 poštanskog ureda u 12 gradova.

Ljudski resursi

Kada biste na tren zaboravili sve brige i pustili mašti da odluta, kako bi izgledala idealna tvrtka u kojoj biste voljeli raditi? Na to...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.