Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

DOP

Od Tetra Pak ambalaže do recikliranih maramica

Imajući u ruci reciklirani proizvod od Tetra Pak kartonske ambalaže potrošači su u praksi mogli vidjeti „drugi život” ambalaže te istodobno dobiti uvid koje korake trebaju poduzeti kako bi pripremili ambalažu za daljnje recikliranje.

Tetra Pak® je zaključio prvo izdanje svoje edukativne inicijative “Od Tetra Pak ambalaže do recikliranih maramica” održane u Hrvatskoj u razdoblju od 20. siječnja do 6. veljače. U sklopu kampanje potrošačima je u odabranim Super Konzum prodavaonicama u Zagrebu podijeljeno gotovo 1000 paketa recikliranih papirnatih maramica izrađenih od kartonskog dijela Tetra Pak® ambalaže.

Imajući u ruci reciklirani proizvod od Tetra Pak kartonske ambalaže potrošači su u praksi mogli vidjeti „drugi život” ambalaže te istodobno dobiti uvid koje korake trebaju poduzeti kako bi pripremili ambalažu za daljnje recikliranje.

Inicijativu su prepoznali partneri tvrtke Tetra Pak: Vindija, Dukat, Konzum, Belje i Lucart te su se pridružili kampanji i podržali je potaknuvši potrošače na sudjelovanje s ciljem podizanja svijesti o potrebi recikliranja kartonske ambalaže za napitke i kružnom gospodarstvu.

Naš cilj s ovom kampanjom je pokazati potrošačima koju ulogu imaju u procesu recikliranja, ali i pružiti im „fizičke dokaze” o tome što se može postići odgovarajućim odvajanjem otpada u njihovim kućanstvima. Nadamo se da je ova kampanja pomogla u podizanju svijesti potrošača o mogućnosti recikliranja kartonske ambalaže za napitke kao i da potrošači svoj način razmišljanja približe principima kružnog gospodarstva. Jako cijenimo podršku naših partnera u projektu”, komentira Željko Samodol, direktor tvrtke Tetra Pak u Hrvatskoj.


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.